Facebook och Shopify förstÀrker e-handelsverktyg för smÄföretag

Facebook och Shopify förstÀrker e-handelsverktyg för smÄföretag

Nu nÀr alla sitter fast och arbetar pÄ distans, riktar mÄnga av oss hÀnderna pÄ att driva vÄra egna företag hemifrÄn. Nu försöker tvÄ av internetets största företag göra försÀljningen pÄ nÀtet enklare Àn nÄgonsin.

PĂ„ tvĂ„ dagar meddelade Facebook “Shops” och Shopify “Balance”. Facebook Shops Ă€r en ny funktion som lĂ„ter kunderna köpa produkter frĂ„n oberoende Ă„terförsĂ€ljare utan att lĂ€mna Facebook-, WhatsApp- eller Instagram-appen. Shopifys balans Ă€r under tiden ett nytt och förvĂ„nansvĂ€rt enkelt handelskonto som gör det Ă€nnu enklare att skapa en webbutik.

LÄt oss ta en titt pÄ de nya funktionerna och varför alla plötsligt Àr besatta av e-handel.

Mer om detta – lĂ€r dig hur Shopifys avgifter bryts ner i vĂ„r Shopify-prisguide

Butiker pÄ Facebook och Instagram

Om du Àr förvirrad av detta nya tillkÀnnagivande, klandrar vi dig inte.

Du kan trots allt sĂ€lja saker pĂ„ Facebook just nu. Du kan till exempel sĂ€lja en begagnad produkt pĂ„ Facebook Marketplace – Ă€ven om du inte kan byta pengar i den delen av appen. Du ser ocksĂ„ företag som anvĂ€nder sina varor pĂ„ Facebook, ofta med lĂ€nkar som lĂ„ter dig köpa produkten.

Den nya butiksfunktionen innebÀr dock att köpare inte kommer att behöva lÀmna Facebook- eller Instagram-appmiljöerna för att faktiskt byta pengar för köpet. Det kan tyckas vara lite tekniskt, men det Àr ett stort steg för Facebook att förvandla det frÄn en reklam- och social media-plattform till en e-handelsplattform.

SÄ varför lanserar Facebook butiker? Uppenbarligen, för att det vill lÀgga till en annan strÀng i sin pengatillverkning.

“VĂ„r affĂ€rsmodell hĂ€r Ă€r annonser, sĂ„ snarare Ă€n att debitera företag för butiker, vet vi att om butiker Ă€r vĂ€rdefulla för företag, kommer de i allmĂ€nhet att vilja bjuda mer pĂ„ annonser”, sĂ€ger Mark Zuckerberg. “SĂ„ smĂ„ningom tjĂ€nar vi pengar pĂ„ det sĂ€ttet.”

Facebook sa ocksÄ att det arbetar med sÄdana som Shopify och BigCommerce pÄ butiker för att stödja smÄföretag. Dessa befintliga e-handelsplattformar gör det möjligt för anvÀndare att integrera en Facebook-sida i sin onlinebutiksverksamhet, vilket ger dem ytterligare en möjlighet att locka affÀrer. Men eftersom Facebook nu tillÄter anvÀndare att checka ut i appen kommer dessa e-handelsplattformar att tappa nÄgra intÀkter.

Shopify balans

Om du vill starta ett företag och acceptera kortbetalningar behöver du ett handelskonto – en typ av bankkonto som Ă€r utformat för att lagra de medel som krĂ€vs för att driva ett företag.

Men enligt Craig Miller, Shopifes produktchef, Àr de befintliga alternativen inte lÀmpliga för ÀndamÄl lÀngre.

”De traditionella produkterna som bankerna erbjuder skapades i en vĂ€rld som Ă€r vĂ€ldigt annorlunda. Vi gick tillbaka till principerna för hur de skulle utformas. ”

Shopify Balance ger handlare en plats att samla in de pengar de tjÀnar frÄn sin Shopify-butik och möjlighet att logga in, spÄra kassaflöde och betala rÀkningar. Shopify sa ocksÄ att det kommer att erbjuda cashback-belöningar och rabatter pÄ produktfrakt och marknadsföring till Balance-anvÀndare. AnvÀndare fÄr ocksÄ ett fysiskt kort att anvÀnda.

AnvĂ€ndarna kan dock inte sĂ€tta in kontanter pĂ„ sina saldokonton – endast pengar frĂ„n Shopify-butiken eller kassasystemet fĂ„r komma in pĂ„ kontot. Naturligtvis kan detta underlĂ€tta hanteringen och redovisningen.

Shopify har ocksÄ meddelat en Köp nu, betala senare funktion. Detta ger kunderna möjlighet att betala för produkter i fyra lika delar utan rÀnta eller extra avgifter. En ny Lokal leverans Alternativet kommer ocksÄ till Shopify-företag, vilket kan ge sÀljare möjlighet att hantera leveranser för nÀrliggande kunder separat frÄn dem som kan vara lÀngre bort.

Varför gÄr alla in i e-handel?

Ja, du gissade det – coronavirus.

“NĂ„gra av de saker som vi förvĂ€ntade oss vara viktiga under de kommande Ă„ren blev super viktiga i princip över en natt”, sa Craig Miller. “Vi har försökt utrusta vĂ„ra köpmĂ€n sĂ„ mycket som möjligt för att hantera denna typ av situation.”

Tydligen ökade antalet lokala bestĂ€llningar som Shopify-köpmĂ€n fick varje dag med 176% under de sex veckorna fram till den 24 april – vilket naturligtvis Ă„terspeglar hur mycket mĂ€nniskor stannar hemma och bestĂ€ller leveranser.

Facebooks uppdateringar Àr ocksÄ utformade för att hjÀlpa smÄföretag att hantera koronavirus.

”Just nu kĂ€mpar mĂ„nga smĂ„företag och nĂ€r butikerna stĂ€ngs vill fler sĂ€tta sin verksamhet online. VĂ„rt mĂ„l Ă€r att göra shopping sömlös och ge vem som helst frĂ„n smĂ„företagare till ett globalt varumĂ€rke att anvĂ€nda vĂ„ra appar för att fĂ„ kontakt med kunder ”, lĂ€ser ett pressmeddelande pĂ„ Facebook.

SÄ, vad finns det för Facebook och Shopify? Tja, pengar. Facebook kommer att kunna öka annonsförsÀljningen frÄn smÄföretag och om Shopify-handlare gÄr i konkurs betyder det inga pengar för Shopify. Men dessa verkar vara riktigt hjÀlpsamma verktyg för smÄföretag. Kanske Àr detta en sÀllsynt vinn-vinn-teknikhistoria.

Naturligtvis, om du vill sÀlja dina produkter online, kanske du vill gÄ all-in och skapa din egen webbutik. Det har aldrig varit enklare tack vare överflödet av hög kvalitet e-handelswebbplatsbyggare. Vi sammanfattar det bÀsta du kan vÀlja i tabellen nedan, baserat pÄ vÄr egen omfattande testning: