Facebook Oculus Connect 5; Allt du behöver veta om det stora evenemanget!

Avatar for Amnah Fawad

Facebook Oculus började som ett evenemang för lanseringen av VR-headset som senare blev det årliga VR-utvecklarens möte arrangerat av Facebook. Varje år samlas VR-utvecklare från olika delar av världen, diskuterar pågående VR-satsningar, framtiden för dess teknik och vad som helst. Det ger en plattform för en sund diskurs om VR-teknik.

I år kommer Facebook Oculus Connect 5 att äga rum i San Jose, Kalifornien från och med 25 september. Evenemanget kommer att streamas live på Facebook klockan 10 PT (Källa: Shacknews).

Låt oss gå direkt till vad vi kan förvänta oss av det.

Lite mer om Oculus Santa Cruz Project

Vi har förväntat oss Oculus Santa Cruz (namnet har inte bekräftats ännu) under ganska lång tid nu. Rykten säger att headsetet inte kommer att släppas när som helst i år. Så vad förväntar vi oss av Oculus 2018 då? Ett släppdatum och dess pris, snälla? Det är allt vi kan be om just nu. Det första headsetet från Oculus, Oculus Go, var mycket dyrt. Dess ursprungliga kostnad var cirka 200 dollar. Vi hoppas att prisnivån inte går utöver det normala prisintervallet $ 250-500. För ett avancerat VR-headset låter allt runt $ 500 bra.

Specifikationer

När det gäller specifikationerna är det här vi vet:

Snapdragon 845 Sports positionsspårning Två helt handkontroller

Obs! Inte alla specifikationer som nämns ovan är bekräftade.

Ta en titt på den senaste uppdateringen:

Vi förväntar oss också att höra om den pågående forskningen i Facebook Reality Lab. Det är det nya namnet som tilldelats Oculus lab i år. Sammantaget kan vi inte vänta med att ta reda på vad årets Oculus-konferens skulle ge.

Kom tillbaka igen så kommer vi att uppdatera vår sida så fort vi kommer i kontakt med våra fåglar!