Facebook ökar transparensen, ger anvÀndarna mer kontroll över alternativet Nyhetsflöde

Facebook ökar transparensen, ger anvÀndarna mer kontroll över alternativet Nyhetsflöde

“Den nya knappen i rullgardinsmenyn kommer att lĂ„ta anvĂ€ndarna veta varför ett visst inlĂ€gg visas i nyhetsflödet och det ger ocksĂ„ alternativ för att kontrollera den sociala upplevelsen.”

För att lĂ€gga större vikt vid sin transparenspolicy lĂ€gger Facebook till en ny funktion i avsnittet “Nyhetsflöde”. Den nya funktionen eller verktyget visas som en frĂ„ga, sĂ€ger ‘Varför ser jag det hĂ€r inlĂ€gget?’ och lĂ„ter anvĂ€ndare kontrollera sin sociala upplevelse.

Det hĂ€r nya verktyget lĂ€ggs till som en knapp i rullgardinsmenyn i det högra övre hörnet av ett inlĂ€gg och förklarar varför anvĂ€ndare ser det aktuella inlĂ€gget. Efter att ha klickat eller knackat pĂ„ knappen öppnas ett fönster och berĂ€ttar varför inlĂ€gget dök upp i ditt nyhetsflöde. Som ett exempel kan du vara medlem i en grupp eller sida, eller sĂ„ kan det vara frĂ„n en vĂ€n du har i din vĂ€nlista. Inte bara informationen utan Ă€ven anvĂ€ndare kommer att fĂ„ genvĂ€gar för att anpassa avsnittet “Nyhetsflöde”. Det kommer att finnas alternativ som Se först, Avsluta, NyhetsflödesinstĂ€llningar och SekretessgenvĂ€gar.
NyhetsflödeRamya Sethuraman, produktchef för News Feed, Facebook sĂ€ger i ett blogginlĂ€gg om den hĂ€r funktionen, “Det hĂ€r Ă€r första gĂ„ngen vi bygger information om hur rankning fungerar direkt i appen.”Hon hade ocksĂ„ nĂ€mnt att teamet under forskningsperioden fick mĂ„nga förslag för att introducera nĂ„got mer Ă€n transparens i sina News Feed-algoritmer. Hon sĂ€ger “Folk ville kunna agera, sĂ„ vi har gjort det enkelt att hantera det du ser i nyhetsflödet direkt frĂ„n den hĂ€r funktionen. ”

Förutom detta initiativ förbĂ€ttrar Facebook ocksĂ„ sin lanserade 2014 ‘Varför ser jag den hĂ€r annonsen?’ funktion. Enligt Ramya har teamet fĂ„tt vĂ€rdefulla Ă„terkopplingar genom Ă„ren som har hjĂ€lpt till att utöka informationen Facebook delar med mĂ€nniskor om de annonser anvĂ€ndarna ser. AffĂ€rsmĂ€n kan nu nĂ„ sina kunder genom att ladda upp information som de har som telefonnummer och e-post.