Facebook tar felaktigt bort nÄgra av Mark Zuckerbergs offentliga inlÀgg

Facebook tar felaktigt bort nÄgra av Mark Zuckerbergs offentliga inlÀgg

“MĂ„nga av Mark Zuckerbergs försvunna inlĂ€gg gjordes under 2007 och 2008, Ă€ven om inlĂ€gget frĂ„n 2012 om Instagram-förvĂ€rvet ocksĂ„ har tagits bort”

Facebook VD Mark Zuckerberg har mycket pÄ sin tallrik idag, frÄn kriget mot falska nyheter till att skydda det sociala nÀtverkets anvÀndare frÄn cyberattacker. Nu, Business Insider har upptÀckt att nÄgra av Zuckerbergs gamla inlÀgg har försvunnit. De raderade inlÀggen gjordes mestadels under 2007 och 2008 och nÄgra av dem innehöll de viktigaste ögonblicken för företaget, inklusive förvÀrvet av Instagram och dödsnyheterna frÄn Facebooks Àlskade kock Josef Desimone.

Mark Zuckerberg

En Facebook-talesman tillskrev misstaget hĂ€nde pĂ„ grund av tekniska fel, Business Insider rapporter. Talsmannen sade i ett uttalande, ”För nĂ„gra Ă„r sedan raderades nĂ„gra av Marks inlĂ€gg felaktigt pĂ„ grund av tekniska fel. Det arbete som krĂ€vs för att Ă„terstĂ€lla dem skulle ha varit omfattande och inte garanterat att det skulle lyckas sĂ„ vi gjorde inte det.“

Det Àr oklart hur mÄnga av Facebook VD: s inlÀgg som har tagits bort av misstag. Talsmannen sade att de inte visste det totala antalet inlÀgg som försvunnit men sade att de stora hÀndelserna i företagets historia finns pÄ dess blogg. Som tidigare nÀmnts gjordes de försvunna inlÀggen mestadels under 2007 och 2008, men det kan vara utanför tidsramen. Till exempel förvÀrvade Facebook till exempel 2012 och den gÄngen citerade flera nyhetsbutiker det frÄn ett offentligt inlÀgg frÄn Mark Zuckerberg pÄ hans tidslinje. TyvÀrr Àr det inlÀgget nu oÄtkomligt.

facebookinlÀgg

Ett annat exempel Ă€r Facebooks Ă€lskade köksmĂ€stare Josef Desimone död i en motorcykelolycka i juli 2013. En publikation rapporterade att Zuckerberg delade denna nyhet i ett inlĂ€gg pĂ„ Facebook – detta inlĂ€gg raderas ocksĂ„. Förutom detta finns det nĂ„gra problem nĂ€r du besöker Facebooks arkiv med Ă€ldre blogginlĂ€gg. Nu, nĂ€r nĂ„gon klickar pĂ„ en lĂ€nk till ett blogginlĂ€gg som ingĂ„r i gamla nyheter, dirigeras det till Nyhetsrummet.