Facebook testar ett “svepbart” flöde med nyhetsinnehĂ„ll och berĂ€ttelser

Facebook testar ett

“Den nya funktionen som testas av Facebook kommer att innehĂ„lla nyhetsflödesinnehĂ„ll, berĂ€ttelser och sponsrat innehĂ„ll i karusellformat”

Facebook verkar testa ett sammanslaget flöde med bÄde News Feed och Stories-innehÄll i en enda karusell, vilket gör det möjligt för anvÀndarna att svepa Ät vÀnster för nÀsta innehÄllsinnehÄll istÀllet för att rulla ner. För nÀrvarande Àr News Feed och Stories tvÄ distinkta funktioner pÄ plattformen, dÀr den förra Àr en relativt mindre del av den tidigare. Det nya anvÀndargrÀnssnittet har upptÀckts av Jane Manchun Wong, som Àr kÀnd för omvÀnd teknik av sÄdana appar.

Detta integrerar inlÀgg och berÀttelser i ett, sÄ att anvÀndarna kan konsumera bÄda inom samma rulle med innehÄll

PS-skÀrmdump: pic.twitter.com/f6l4xk27D6

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 15 april 2019

I det hÀr nya grÀnssnittet visas alla berÀttelser och nyhetsflöden, som inkluderar textinlÀgg, videor, bilder, sponsrade inlÀgg etc. som en del av samma grÀnssnitt. Tydligen finns det en timer som begrÀnsar lÀstiden för lÄnga inlÀgg till bara sex sekunder, men det hÀr kan helt enkelt vara ett fel. Nedan följer ett exempel pÄ hur det svepbara anvÀndargrÀnssnittet skulle visas nÀr man byter frÄn en berÀttelse till en annan.

HÀr Àr ett exempel pÄ hur berÀttelser visas tillsammans med vanliga inlÀgg

VÀnster sida Àr ett vanligt fotoinlÀgg av min vÀn som byter profilbild. Den högra sidan Àr min vÀns berÀttelse. Och bÄda dessa visas inom samma anvÀndargrÀnssnitt pic.twitter.com/Fi2Mfqg2rX

– Jane Manchun Wong (@wongmjane) 15 april 2019

Enligt kÀllor har en talesman frÄn Facebook ocksÄ sagt att testningen genomförs, men Àr för nÀrvarande inte tillgÀnglig för allmÀnheten. Företaget mÄste tydligen utföra mer anvÀndarundersökning innan de offentliggör dessa Àndringar. Facebook har tidigare uppskattat att Stories kommer att bli mer populÀrt Àn innehÄll frÄn nyhetsflöden för bÄde skapande och konsumtion, sÄ detta steg kommer att hjÀlpa företaget att övergÄ till de förÀndrade anvÀndarvanorna.