Facebook tillkÀnnager app-redesign, Messenger end-to-end-kryptering och mer pÄ F8-konferensen

Facebook tillkÀnnager app-redesign, Messenger end-to-end-kryptering och mer pÄ F8-konferensen

“Den inhemska Facebook-appen hĂ„ller pĂ„ att renoveras dĂ€r evenemang och grupper kommer att ta centrum”

Facebook höll igÄr kvÀll sin Ärliga F8-utvecklarkonferens i San Jose, Kalifornien. Vid evenemanget meddelade företaget ett smörgÄsbord med funktioner som kommer till sina plattformar, inklusive WhatsApp och Instagram de nÀrmaste mÄnaderna. Facebook tillkÀnnagav ocksÄ stora översyner för sin inbyggda app sÄvÀl som Messenger. Enligt företaget kommer dessa Àndringar att göra apparna mer anvÀndarvÀnliga och Àr det första steget i riktning mot att bli en integritetsfokuserad kommunikationsplattform. Facebook har redan meddelat att de planerar att integrera Instagram, WhatsApp och Messenger tillsammans och nÀsta steg Àr att omdefiniera hur mÀnniskor vill anvÀnda Facebook sjÀlv.

Facebook-grupper

Facebook har meddelat att framöver kommer appens huvudsida att vara Groups updates. Den inbyggda appen kommer nu att ha en omdesignad menyrad ovanpÄ, med grupper i mitten och det första du kommer att se nÀr du öppnar appen. Facebook har ocksÄ avslöjat att anvÀndare nu kommer att fÄ ett personligt flöde av uppdateringar frÄn olika grupper som de ingÄr i och nya grupprekommendationer baserat pÄ deras intressen. För att göra grupper till en integrerad del av appen har företaget integrerade verktyg som nytt noteringsformat, köpknappar i direktsÀndningar och marknadsföring av grupper pÄ Marketplace eller Watch.

HĂ€ndelser redesign

Fliken HÀndelser kommer ocksÄ att ses över som en del av denna redesign och lÀgger mer tonvikt pÄ att hjÀlpa anvÀndare att hitta evenemang och andra saker att göra i sitt omrÄde. Fliken fÄr en helt ny kartvy, som Àr rikare och visar mer detaljerad nÀrhet till evenemanget du Àr intresserad av. Hela grÀnssnittet har ocksÄ uppdaterats för att göra det bekvÀmare att hitta nya evenemang, organisera kalendern och snabbt sikta igenom evenemang. Fliken kan ocksÄ skilja mellan hÀndelser som Àr vÀrd för vÀnner och offentliga evenemang. Facebook hÀvdar att hÀndelser Àr en av de mest anvÀnda delarna av appen och dÀrför Àr det vettigt att ge den en mer meningsfull design. Det nya grÀnssnittet har redan börjat rulla ut till Android- och iOS-plattformen, medan en liknande skrivbordsdesign kommer att lanseras om nÄgra mÄnader.

NĂ€r det gĂ€ller Messenger, nĂ€r Facebook slog samman Whatsapp och Instagram med sin egen chattklient, gör företaget det sĂ€krare. DĂ€rför Ă€r det sociala medieföretaget som tar slutkryptering i Messenger. Företaget planerar ocksĂ„ att göra Messenger-appen mindre i storlek, vilket hjĂ€lper den att starta snabbare. Den nya appen kommer att vara lika liten som den befintliga “Messenger Lite” -appen men kommer att ha alla funktioner frĂ„n huvud Messenger. Facebook har ocksĂ„ meddelat att en stationĂ€r version av Messenger Ă€r pĂ„ gĂ„ng för Windows och macOS. Skrivbordsversionen har alla funktioner inklusive videosamtal och gruppchattar. Företaget meddelade att desktop-appen kommer senare i Ă„r.

Facebook tillkÀnnagav ocksÄ en ny funktion som heter Meet New Friends, som gör det möjligt för anvÀndare att ansluta till frÀmlingar som kan dela samma intressen eller ha nÄgra verkliga förbindelser som samma kontor eller skola. För att göra saker intressanta tillkÀnnagav Facebook ocksÄ funktionen Secret Crush, som gör det möjligt för Facebook Dating-anvÀndare att vÀlja upp till nio vÀnner att uttrycka intresse för. Denna funktion Àr dock endast tillgÀnglig i lÀnder dÀr Facebook Dating Àr tillgÀnglig.