Facebooks interna iOS-appar nu online eftersom Apple återställer åtkomst till certifikat

Facebook-chef tar gräva på Apple, kallar företaget en

“Facebook forts√§tter fortfarande att f√∂rsvara sin forskningsapp som kallar den som marknadsunders√∂kning.”

För bara en dag sedan begränsade Apple Facebook från att köra någon intern iOS-app i kölvattnet av avslöjandet att den sociala medieplattformen återigen var inblandad i att skandalöst skörda användardata från iOS-användare. Det verkar som om företaget har återställt åtkomsten efter en dag av inaktivitet, enligt en rapport från Business Insider. Företaget hittades missbrukande Apples företagscertifikat för att samla in konsumentdata, även om Apples policy tydligt säger att det skulle vara ett brott mot villkoren på deras plattform.

Publikationen har f√•tt ett l√§ckt internt memo idag d√§r Facebook s√§ger att dess f√∂rh√•llande till Apple √§r “riktigt viktigt”, och att de inte riskerar det f√∂rh√•llandet avsiktligt. Det st√•r ocks√• att Facebook har arbetat med Apple f√∂r att l√∂sa eventuella problem. Som ett resultat √§r deras f√∂retagscertifikatbegr√§nsning √∂ver i dag.

Facebook FBFacebook håller nu på att göra sina interna appar funktionella igen efter att ha återställt sina företagscertifikat. Apples företagscertifikat tillåter utvecklare att sidladda appar utanför sina plattformar och ger också appen mycket frihet i vad den kan göra. Detta görs dock helt enkelt så att utvecklare kan testa nya tjänster eller köra specialiserade interna appar för testning. Medan Facebook tydligt använde det på en bred konsumentbas som stred mot Apple: s normer.

Facebook fortsätter dock att försvara sitt forskningsprogram, enligt vilket dessa dataskördstekniker användes, genom att säga att användarna var medvetna om vad de gick in i. Både Google och Facebook använde certifikatet för att få tillgång till känslig användardata och i fallet med den senare betalade de också studenterna 20 dollar per månad för att delta i forskningsprogrammet.

[Previous Story]OPPO K1 med fingeravtryckssensor på skärmen kommer till Indien den 6 februari

[Next Story]OPPO SuperVOOC billaddare tillkännagavs, prissatt till cirka 2200 Rs