Facebooks nya “Unsend” -funktion kan testas i Messenger-appen

Facebook vs. Bitcoin

För nÄgra veckor sedan fick vi veta att Facebook snart skulle starta ett alternativ för att ta bort meddelanden frÄn en konversation som skickades av misstag. En Messenger-uppdatering avslöjade att anvÀndaren skulle ha tio minuter pÄ sig att avbryta ett meddelande, vilket tar bort det frÄn samtalet för bÄda parter. Funktionen kan redan testas för vissa anvÀndare, visar en ny rapport

Reddit-anvÀndare saras112 publicerade följande skÀrmdump frÄn en Android-telefon, som visar möjligheten att radera meddelanden pÄ Facebook Messenger för avsÀndaren eller för alla.

Som det Àr just nu kan en anvÀndare ta bort meddelanden frÄn konversationer, men att ta bort ett meddelande tar inte bort det frÄn mottagarens app. Du kan radera alla meddelanden som skickas till nÄgon, oavsett nÀr det hÀnde, men personen kommer fortfarande att se det i kronologin för konversationen.

Vad du inte kan göra just nu Ă€r att ta bort ett meddelande för alla, oavsett om vi pratar om chattar mellan tvĂ„ personer eller grupper. Ingenstans i skĂ€rmdumpen ovan anvĂ€nds ordet ”unsend”. Det finns ingen tidsgrĂ€nsindikering i meddelandet ovan heller. Återigen fungerar funktionen som inte skickas bara pĂ„ de meddelanden som skickas under ett tio minuters fönster, enligt Facebooks tidigare uppdatering. AnvĂ€ndargrĂ€nssnittet i skĂ€rmdumpen matchar dock det osĂ€ndade anvĂ€ndargrĂ€nssnittet för iPhone, vilket visades i en tidigare rapport:

BildkÀlla: TechCrunch

Facebook har redan lanserat en liknande funktion för WhatsApp, Àven om anvÀndare har upp till en timme pÄ sig att skicka ett meddelande pÄ den andra populÀra Facebook-meddelandeplattformen. Det Àr oklart varför det Àr sÄ stor tidsskillnad mellan de tvÄ plattformarna, och Facebook kommer förmodligen aldrig att förklara det.