FBI ger äntligen en tydlig förklaring om sina problem med kryptering

FBI erkänner att ha lämnat in bristfällig håranalys som provbevis i årtionden

FBI sl√•r fortfarande trumman f√∂r att teknikf√∂retag ska ge den en “bakd√∂rr” till krypterade enheter och den h√§r g√•ngen erbjuds en tydlig f√∂rklaring till hur kryptering hindrar brottsbek√§mpning fr√•n att utf√∂ra vissa utredningar relaterade till terroristattacker.

MISS INTE: Apples hemligheter: Hur Apples lagliga kamp med Samsung avslöjade en guldgruva med topphemlig information

‚ÄĚI maj, n√§r tv√• terrorister f√∂rs√∂kte d√∂da en hel massa m√§nniskor i Garland, Texas, och stoppades av stor lokal brottsbek√§mpning … den morgonen innan en av dessa terrorister gick f√∂r att f√∂rs√∂ka massmord, utbytte han 109 meddelanden med en utomeuropeisk terrorist ‚ÄĚ, Sa FBI-chef James Comey vid en utfr√•gning av senatens r√§ttsliga kommitt√© p√• onsdagen.

‚ÄĚVi har ingen aning om vad han sa eftersom dessa meddelanden var krypterade. Och fram till i dag kan jag inte ber√§tta vad dessa meddelanden sa med den terroristen 109 g√•nger p√• morgonen av attacken. Det √§r ett stort problem, och vi m√•ste k√§mpa med det. ‚ÄĚ

Som Business Insider rapporter, hävdade ISIS ansvaret för Garland-attacken, där två beväpnade män inspirerade av ISIS planerade att begå massmord vid en tävling som innehöll ritningar av Muhammed. Skyttarna sårade en säkerhetsvakt innan de dödades av andra officerare.

Det är inte förvånande att höra att skurkarna föredrar krypterade appar och enheter framför icke-krypterade, även om den senaste historien har visat att de inte alltid använder dem. I Parisattackerna hittades bevis som ledde till ett framgångsrikt angrepp på den andra cellen av ISIS-terrorister på en enhet som inte var krypterad, och den officiella utredningen har ännu inte avslöjat om kryptering verkligen hindrade franska spioner från att undvika olyckan.

Men det betyder inte att bakdörrar till krypterade produkter behövs. Det argumentet är fortfarande inte giltigt, eftersom bakdörrar kan skada konsumenterna ytterligare. När allt kommer omkring, söker tredje parter än underrättelsetjänster ofta efter ingångspunkter till enheter, och bakdörrar i krypterade tjänster kan vara något som hackare och andra regeringar kan vara intresserade av att utnyttja sig själva.