FBI misstänkte Ohio-målet att låsa upp sin iPhone X idag

Avatar for Amnah Fawad

Sa du bara “Jag s√•g det komma?”

Många gjorde det. Sedan lanseringen av FaceID förra året har det varit mycket surr om hur det kan missbrukas.

Nyligen gjordes en misstänkt som ransakades av FBI för att låsa upp sin iPhone X med FaceID. Poliserna letade sedan efter bevisen i hans telefon. Det är det första fallet i sitt slag som använde FaceID-teknik för att avslöja bevisen.

Den misstänkte, 28 år gamla Grant Michalski, anklagades för att ha haft barnpornografi. Tjänstemännen hade en genomsökningsorder och samlade alla nödvändiga bevis för att bevisa honom skyldig.

Sökningen gav dem omfattande bevis, inklusive den misstänktes chatt på Kik Messenger, där han diskuterade missbruk av minderåriga enligt förklaringen.

Det avsl√∂jades vidare att den misst√§nkte ocks√• hade ett samtal med Knight (en undercover-agent som f√∂rs√∂kte f√• den misst√§nkta att prata). Annonsen som han publicerade under Craiglist med “tabu” som titel v√§ckte ocks√• misstankar.

Inte mycket bevis kunde hittas eftersom enheten var låst ut med ett lösenord. Medan polisen är utrustad med verktyg som kan kringgå lösenordet, behövde FBI en andra genomsökningsorder för en mer ingående sökning av alla hans tillhörigheter.

Jerome Greco, personaladvokat vid Legal Aid Society sa till Forbes:

Traditionellt skulle det vara lagligt att använda en persons ansikte som bevis eller för att skaffa bevis. Men aldrig tidigare har vi haft så många människors egna ansikten vara nyckeln till att låsa upp så mycket av deras privata information.

Som tidigare nämnts är det inte första gången som brottsbekämpande myndigheter manipulerar användningen av högteknologiska funktioner. Vi har sett fall där dessa myndigheter har använt de dödas fingeravtryck för att låsa upp sina biometriska system.

Bör detta betraktas som olagligt även när rättvisan står på spel? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan!