FBI varnar för falskt val för webbplatswebbplats

FBI varnar för falskt val för webbplatswebbplats

Som om det amerikanska presidentvalet 2020 inte skulle vara tillrÀckligt stressigt, har FBI meddelat att nÄgon har börjat registrera likartade webbplatser som kopierar innehÄllet pÄ statliga och federala webbplatser för vÀljarinformation, med avsikt att samla in personuppgifter.

Phishing-bedrÀgerier har blivit en integrerad, om Àn frustrerande aspekt av livet pÄ nÀtet ett tag nu. Oavsett om det Àr via e-postbedrÀgerier, serviceprojekt eller helt enkelt dumhet, har hackare skÀmtsamt utformat hundratals olika sÀtt för att fÄ dig att mata in din personliga information för deras personliga vinst.

Nu, nÀr frenet av det amerikanska presidentvalet 2020 hotar, utnyttjar hackare sÄ mycket de kan genom att följa din personliga information pÄ dessa kopieringsvalwebbplatser, och de Àr bara övertygande nog att arbeta.

FBI varnar för likartade valwebbplatser

Enligt en avdelning för inrikesdepartementet (DHS), som förvÀrvats av Yahoo News, har FBI identifierat registerdomÀner som verkar vara typskattande valwebbplatser, en praxis som ser att vanliga webbplatser medvetet felstavas för att idealiskt fÄnga intet ont anande anvÀndare pÄ skadliga webbplatser. Bulletinen uppgav att:

“FBI mellan mars och juni 2020 identifierade misstĂ€nkt typskattning av amerikanska statliga och federala valdomĂ€ner, enligt nyligen rapporterade FBI-rapporter frĂ„n en samarbetspartner.”

Problemet förvĂ€rras oĂ€ndligt av det faktum att mĂ„nga av dessa valplatser Ă€r enkla “.com” – eller “.org” -domĂ€ner snarare Ă€n “.gov” -domĂ€ner, vilket gör det möjligt för vem som helst att skapa en likadan domĂ€n som kan passera normalt.

SÄ vad Àr exakt dessa webbplatser för?

Vad Àr syftet med dessa webbplatser?

För att göra saken vĂ€rre Ă€r FBI och DHS bĂ„da osĂ€kra pĂ„ avsikterna med dessa webbplatser. Ingen skadlig aktivitet – utanför typskattningen, som sĂ€llan görs vĂ€lvilligt – har upptĂ€ckts, men DHS försökte snabbt försĂ€kra alla att de kan anvĂ€ndas för ett stort antal problematiska beteenden.

“Dessa misstĂ€nkta typosquatting-domĂ€ner kan anvĂ€ndas för reklam, referenser skörd och andra skadliga Ă€ndamĂ„l, sĂ„som nĂ€tfiske och inflytande,” sĂ€ger DHS bulletin.

Att sÀga att dessa webbplatser inte har potential att orsaka nÄgra allvarliga problem skulle vara lite naivt. För det första Àr de potentiella skadliga och phishing-implikationerna tillrÀckliga för att höja en röd flagga. Bara förra Äret uppstod en liknande bedrÀgeri, med typsquatting-domÀner som dyker upp med felstavade demokratiska kandidatwebbplatser som sprider skadlig kod.

Utöver de uppenbara sÀkerhetshoten kunde dessa webbplatser ocksÄ vara politiskt motiverade och ge felaktig information till potentiella vÀljare i hopp om att leda valet. Och med det amerikanska politiska landskapet i tillrÀckligt med problem som det Àr, kan detta tillföra mycket mer gas till elden.

Hur du skyddar dig sjÀlv online

NÀr det gÀller hur man skyddar sig mot dessa troligt skurkliga webbplatser hade FBI och DHS nÄgra stycke vintergröna rÄd för att upptÀcka bedrÀgerier online: var vaksamma.

“AnvĂ€ndare bör Ă€gna stor uppmĂ€rksamhet Ă„t stavningen av webbadresser eller webbplatser som ser pĂ„litliga ut men kan vara nĂ€ra efterlikningar av legitima amerikanska valwebbplatser.”

Sanningen Àr att det Àr det bÀsta rÄdet du kan fÄ nÀr det gÀller att undvika bedrÀgerier, eftersom mÄnga av dem Àr ganska lÀtta att upptÀcka om du Àr uppmÀrksam. Det finns dock ett brett utbud av alternativ för att hÄlla dig sÀker online. FrÄn lösenordshanterare som skyddar dina konton till VPN som hÄller din surfning privat, allt du behöver göra Àr att investera lite pengar för att undvika de mÄnga problem som uppstÄr pÄ grund av komprometterad cybersÀkerhet.