FCC greenlights Googles vĂ„giga plan för att kontrollera datorer med gester som i “Minority Report”

Pixel Slate-recension: Google tog vÀrldens bÀsta Chromebook och gjorde den till en surfplatta

Google har en vana att tillkÀnnage spÀnnande projekt lÄngt innan de kan leverera dem till kunderna. Exempel som Google Glass och Google Duplex kommer att tÀnka pÄ, men det finns mÄnga andra. En av dem heter Project Soli. TillkÀnnagavs hela vÀgen tillbaka pÄ Google I / O 2015, Soli syftar till att lÄta anvÀndare styra smarta enheter med gester, precis som Tom Cruises karaktÀr gör i Minoritetsrapport. Men det finns ingen kommersiell version för Soli just nu, och det beror pÄ att Google inte Àr klar med att utveckla den. FCC gav dock bara Google tillstÄnd att anvÀnda Soli-radarsensorerna med högre effekt Àn vad som för nÀrvarande Àr tillÄtet.

Per Business Insider, beviljade FCC Google-moderbolaget Alphabet undantaget att fortsĂ€tta utveckla Soli-produkter sent pĂ„ tisdag. Kommissionen sa att beslutet “kommer att tjĂ€na allmĂ€nhetens intresse genom att tillhandahĂ„lla innovativa enhetsstyrningsfunktioner med hjĂ€lp av beröringsfri handgester.

Kommissionen sa ocksÄ att Soli-apparater kunde anvÀndas ombord pÄ flygplan sÄ lÀnge de uppfyller FAA-reglerna för bÀrbara elektroniska enheter.

Google vill placera dessa sensorer i en mÀngd olika produkter, inklusive bÀrbara enheter, telefoner, datorer och fordon. Soli fÄngar handrörelser och andra gester i ett tredimensionellt utrymme med hjÀlp av radarstrÄlar, sade FCC.

Google bad FCC redan i mars att lÄta den anvÀnda sin Soli-radar i frekvensbandet 57 till 64 GHz, vid effektnivÄer som redan överensstÀmmer med European Telecommunications Standards Institute-standarder.

Business Insider förklarar att Facebook vĂ€ckte oro med FCC angĂ„ende de högre effektnivĂ„erna som Google begĂ€rde för Soli, oroande att sensorerna kan störa andra tekniker. Det Ă€r oklart varför Facebook Ă€r intresserad av just den hĂ€r gestbaserade interaktionsmetoden för att styra smarta enheter. Det sociala nĂ€tverket berĂ€ttade för FCC i september att det förvĂ€ntar sig att ”olika anvĂ€ndningsfall ska utvecklas med avseende pĂ„ nya radarenheter, inklusive Soli.”

Google, Facebook och FCC kom överens om samma sensorer under samma mÄnad pÄ högre effektnivÄer Àn vad som för nÀrvarande Àr tillÄtet, men lÀgre Àn vad Google ville ha.

Med det sagt har vi ingen aning om nÀr Project Soli kommer att göra sin kommersiella debut och vilka enheter som kommer att vara de första som erbjuder anvÀndaren Minoritetsrapportgeststilbaserade anvÀndargrÀnssnitt.