Fel att undvika vid applicering pÄ en accelerator

Fel att undvika vid applicering pÄ en accelerator

Även om vĂ€rdet av att vara instĂ€lld med en accelerator Ă€r uppenbart i startvĂ€rlden, kan ansökningsprocessen vara en stressande kĂ€nsla. Det viktigaste att komma ihĂ„g Ă€r att de vill ha mer Ă€n en bra idĂ©; de vill ocksĂ„ ha ett bra team.

Vi har nyligen hÄllit AMA-sessioner om att ansöka till ett acceleratorprogram. För att hjÀlpa till att svara pÄ frÄgor fick vi Lesa Mitchell, vd för Techstars Kansas City, och Jenny Fielding, vd för Techstars IoT i New York City, förmedla lite kunskap för framtida acceleratorsökande. Ta en titt pÄ vad de hade att sÀga nedan:

Vilka Àr vanliga misstag att undvika nÀr man ansöker om en gaspedal?

Jenny: Om du skickar en ofullstÀndig ansökan, vilket innebÀr att du inte lÀgger in en video av din produkt och grundarna, kommer det att bli riktigt svÄrt för oss. Du mÄste förstÄ att vi fÄr tusentals och tusentals applikationer, sÄ det första vi gör Àr att titta pÄ grundarens video. Om du inte lÀgger in det Àr det verkligen svÄrt för oss. PÄ samma sÀtt Àr produktvideon mycket hjÀlpsam.

Ett annat vanligt misstag Àr att vara mycket detaljerad och skriva stycken pÄ stycken. Det hÀr Àr inte en uppsats pÄ college, det handlar om att vara kortfattad och göra din poÀng. Jag uppmuntrar dig att tÀnka igenom det. Om du brukar vara lÄngvarig, lÄt nÄgon redigera den.

Ett annat misstag Ă€r frĂ„gan i applikationen dĂ€r den frĂ„gar om du kan lista nĂ„gra konkurrenter, och folk sĂ€ger ‘ingen’. Det ger mig alltid paus, för jag Ă€r ganska sĂ€ker pĂ„ att det finns mĂ€nniskor i det utrymme du arbetar i. De kanske tĂ€nker pĂ„ det annorlunda, men du mĂ„ste kĂ€nna din marknad.

En annan sak som jag skulle sĂ€ga Ă€r att du kan vĂ€nta pĂ„ kvĂ€llen innan, men det jag vill uppmuntra dig att göra Ă€r att försöka fĂ„ kontakt med personer som kör dessa program innan du ansöker. Om du bara skickar in en ansökan har du aldrig varit pĂ„ nĂ„gon av vĂ„ra evenemang och du har aldrig haft nĂ„gon kontakt med oss ​​och du skickar den kvĂ€llen innan, ibland Ă€r det inte det bĂ€sta sĂ€ttet.

Även om vi tittar pĂ„ och lĂ€ser varje enskild ansökan, Ă€r mitt starka rĂ„d att lĂ€ra kĂ€nna oss tidigare och ansöka tidigt. NĂ€r vi lĂ€ser dem kan vi komma tillbaka till dig och schemalĂ€gga nĂ„got eller kontakta dig om vi ser nĂ„got saknas.

Lesa: Det finns inget som Àr för enkelt nÀr man beskriver vad du gör. Du vill göra det pÄ ett sÀtt som investerare och kunder kan förstÄ. HÄll det sÄ enkelt som möjligt nÀr det gÀller att försöka hjÀlpa oss förstÄ problemen du löser med ditt företag.

Du kan se svaret hÀr och Àven spela upp hela frÄgan och svaret.

Techstars hjÀlper entreprenörer lyckas. Intresserad av att gÄ med i det globala företagarnÀtverket? LÀra sig hur. Ansökningarna stÀnger 9 april.