Fem sÀtt onlineföretag lyckas nÀr de öppnar en fysisk butik

Även om endast affĂ€rsmodeller pĂ„ nĂ€tet lovar högre avkastning börjar detaljhandelsmĂ€rken öppna tegelstenar för att locka fler konsumenter. Titta bara pĂ„ Amazon.

Det var inte sÄ lÀnge sedan att detaljhandelsfokuserade entreprenörer var stolta över möjligheterna med online-bara affÀrsmodeller. Att undanröja betydande utgifter som butikshyra, verktyg och arbetskraft samtidigt som man betjÀnar kunderna verkade som en vinn-vinn. Nu övervÀger Àven de mest framstÄende varumÀrkena pÄ nÀtet att öppna eller har öppnat tegelstenar, eftersom de har börjat inse att kostnadsbesparingarna kanske inte Àr vÀrda den minskade avkastningen.

PÄ mitt företag Blank Label planerade vi ursprungligen att utnyttja en online-affÀrsmodell tills vi upptÀckte fördelarna med att ha ett fysiskt utrymme efter att vi öppnade vÄr första popup i Boston. Sedan dess har vi expanderat till tre permanenta platser i Boston, Washington DC och Chicago, med ytterligare expansionsplaner pÄ gÄng. VÄr Boston-butik kunde överstiga 1 miljon dollar i Ärlig försÀljning under sitt andra Är, Àven om den ligger pÄ en liten andra vÄning, 600 kvadratmeter stor plats.

Baserat pÄ vÄr erfarenhet, hÀr Àr nÄgra rÄd för att sÀkerstÀlla att din egen fysiska butik Àr framgÄngsrik och lönsam för dig pÄ lÄng sikt.

Anslut till den lokala gemenskapen

Även om hyra av butik kan vara dyrt finns det konkret marknadsföringsavkastning pĂ„ drift av murstenar. OnlinemĂ€rken mĂ„ste ofta arbeta extremt hĂ„rt för att tjĂ€na konsumenternas förtroende, och det Ă€r en process som kan ta Ă„r att genomföra. MĂ„nga online-varumĂ€rken kommer att behĂ„lla ett PR-företag, som lĂ€tt kan kosta $ 5 000 – $ 10 000 per mĂ„nad, eller spendera den budgeten i bannerannonsering för att upprĂ€tthĂ„lla medvetenheten.

OmvÀnt fÄr du en omedelbar kÀnsla av nÀrvaro nÀr du har en fysisk butik och det kan signalera att ditt företag Àr investerat i samhÀllet i stort. Vi har varit vÀrd för mÄnga evenemang med lokala varumÀrken och samhÀllsorganisationer som försÄg dem med utrymme och vÀlvilja i vÄrt omrÄde.

HÄll dig magert bÄde online och i butiker

Att upprÀtthÄlla en fysisk plats betyder inte att hÄlla ett bakrum konsekvent lagrat med miljoner dollar i lager. Moderna kunder har lÀrt sig att omfamna hemleverans, och de flesta av dem kommer att vara helt nöjda att lÀmna din butik utan deras fysiska köp i handen. Detta gör att du ocksÄ kan minska kvadratmÀngden av ditt utrymme eftersom det tar bort behovet av ett förrÄd. Vi kan hÄlla vÄr hyra pÄ 5-7 procent av vÄr försÀljning, vilket Àr mycket lÀgre Àn vad vi betalade för marknadsföring i procent av försÀljningen nÀr vi bara var online.

Arbeta med en SEO-strategi av hög kvalitet

Ofta kommer kunderna fortfarande att förlita sig pĂ„ sökning innan de besöker en fysisk butik, sĂ„ SEO bĂ€sta praxis Ă€r fortfarande avgörande för en sund marknadsföringsstrategi. Vi har arbetat hĂ„rt för att samordna en nĂ€rvaro i bĂ„de lokal och nationell SEO för relevanta termer för vĂ„r verksamhet som “skrĂ€ddarsydda klĂ€dskjortor.” Vi har gjort detta genom att bygga unika mĂ„lsidor för var och en av vĂ„ra platser med detaljerad information om varje specifik butik. Och vi ser till att vi lĂ€nkar till den sidan pĂ„ vĂ„r webbplats och bygger lĂ€nkar som dirigerar tittarna dit. Som ett resultat rankades vi inom sex mĂ„nader efter öppnandet i Boston bland de tre bĂ€sta för vĂ„ra huvudsakliga söktermer.

Ge incitament för att fÄ kunder genom dörren

MÀnniskor gillar att dra nytta av incitament, varför vi erbjuder ett kundreferensprogram dÀr de fÄr 50 $ rabatt nÀr en vÀn gör ett köp. Incitament Àr ett utmÀrkt verktyg för att uppmuntra ett provköp, men du kommer inte att hÄlla fast vid kunden om inte produkten och upplevelsen levererar. HÀnvisningar Àr den största kanalen för vÄrt företag (större Àn sökmarknadsföring, sociala medier, PR eller bannerannonser). Vi ser till att frÄga hur upplevelsen var för varje kund. Och om de hade en bra upplevelse tvekar vi inte att frÄga om de har vÀnner eller kollegor som kan vara intresserade av vad vi gör.

Bygg lojalitet genom kundupplevelse

Resultaten har konsekvent visat att kunder för att bygga varumÀrkeslojalitet letar efter mer Àn bara produkter med produkter i en butik. De söker en engagerande och unik kundupplevelse som kommer att hÄlla fast vid dem nÀr det Àr dags för nÀsta köp. PÄ Blank Label har vi skapat ett intimt förhÄllande mellan vÄra kunder och stylister, dÀr de fÄr rÄd om sÀsongens stilar och fÄr en intensivt personlig upplevelse i butiken. Vi hÀlsar alla vÄra kunder med namn, tar sig tid att lÀra sig varför de har besökt och vad de vill uppnÄ med sin garderob. Det Àr den nivÄn pÄ detaljer och empati som fÄr dem att komma tillbaka.

LÀs mer om att bygga din kundbas pÄ TechCo