FiiO BTR1K recension: inget hörlursuttag, inga problem

FiiO BTR1K recension: inget hörlursuttag, inga problem

“FiiO: s BTR1K Bluetooth-förstĂ€rkare och DAC Ă€r ett prisvĂ€rt alternativ för att ersĂ€tta Type-C till 3,5 mm donglar, samtidigt som det fĂ„r bĂ€ttre ljudutgĂ„ng”

Av alla smartphones jag har granskat har jag alltid haft en mjuk plats för enheter frÄn LGs stall. Den koreanska jÀtten Àr möjligen den enda smarttelefontillverkaren som designar sina enheter med ljudfiler i Ätanke. Men om din nuvarande dagliga förare inte Àr ett LG-flaggskepp, Àr det troligt att det saknar det bra ol-hörlursuttaget. Om du Àr som jag och förbitter dig med att anvÀnda dongeln, har jag nÄgra goda nyheter för dig.

Nyligen lanserade ljudjÀtten FiiO BTR1K i Indien, en Bluetooth-förstÀrkare och DAC som lÄter köpare lyssna trÄdlöst pÄ sina trÄdbundna hörlurar. Jag lyckades fÄ tag pÄ en enhet och efter att ha testat den i över en vecka Àr det hÀr jag gör av den.

Design och I / O

HĂ€r Ă€r saken – audiofil eller inte, jag vet att de flesta köpare skulle tĂ€nka tvĂ„ gĂ„nger innan de köpte FiiO BTR1K om den Ă€r större Ă€n en fingerborg. PĂ„ den noten Ă€r FiiO BTR1K extremt kompakt, och dĂ€rför tar enheten inte plats i dina fickor eller ryggsĂ€cken. Faktum Ă€r att FiiO BTR1K: s storlek och form pĂ„minde mig om Apples iPod Shuffle, som Ă€r en av de minsta musikspelarna du kan fĂ„ tag pĂ„ pĂ„ dagen. Dessutom har BTR1K ett klĂ€mma pĂ„ baksidan som du kan anvĂ€nda för att fĂ€sta det i din jacka eller skjorta, vilket sĂ€kerstĂ€ller att enheten inte dinglar i dina fickor nĂ€r du Ă€r ute och gĂ„r eller i ett gym.

FiiO BTR1K recension07

NÀr det gÀller materialet som anvÀnds för konstruktionen anvÀnder FiiO BTR1K ett tvÄdelat hus, med toppen av enheten bestÄende av metall medan basen anvÀnder plast. Enhetens konstruktion Àr i toppklass och under min tid med enheten stötte jag inte pÄ nÄgon ojÀmnhet i eller runt chassit. Som sagt, jag skulle ha velat att enheten skulle fÄ svettbestÀndig certifiering, eftersom det skulle ha gjort det enklare att anvÀnda enheten i gymmet.

FiiO BTR1K recension 05

NÀr det gÀller I / O levereras FiiO BTR1K med en USB Type-C-port lÀngst ner, vilket betyder att du kan ladda den med samma kabel som de flesta moderna smartphones levereras med. Enheten har en volymvippa mot sidan som ocksÄ fungerar som en spÄrhoppknapp tillsammans med en multifunktionsknapp som kan anvÀndas för att tvinga enheten till parningslÀge eller spela / pausa en lÄt. Det finns en vÀxling för att slÄ pÄ eller stÀnga av enheten placerad framÄt, tillsammans med en RGB LED-indikator som intressant Àndrar fÀrg för att beteckna vilken ljudkod som anvÀnds för att vidarebefordra lÄtarna frÄn din smartphone till BTR1K. DÀrför, om den inte Àr violett, anvÀnder du antagligen Apples AAC- eller SBC-codec och inte Qualcomms aptX HD.

Prestanda och batteritid

Som jag nÀmnde i början av min recension Àr FiiO BTR1K inte bara en Bluetooth-sÀndtagare utan en fullfjÀdrad DAC. Följaktligen gör det inte bara dina trÄdbundna hörlurar trÄdlösa, det förbÀttrar ocksÄ IEM: s ljudsignatur och förstÀrker dess ljudutgÄng. För att göra det anvÀnder enheten en högpresterande AK4376A DAC som erbjuder ett 32-bitars bitdjup, vilket ger köpare 4 294 967 294 datapunkter (eftersom ett 32-bitarsregister kan lagra 2 ^ 32-vÀrden) att spela med.

FiiO BTR1K recension 06

Nu behöver du inte berÀtta för mig att ljudfilerna som spelats in i 32-bitar kommer att vara enorma i storlek (upp till 70-80MB) och kommer att bli för mycket om jag inte parar ihop BTR1K med utmÀrkt hög kvalitet IEM. Trots det kunde jag mÀrka en mÀrkbar skillnad i 24-bitars, 192KHz FLAC, sÄvÀl som musik, strömmade direkt frÄn tjÀnster som Apple Music och Spotify.

FiiO BTR1K recension 03

För mina öron lyfte enheten lĂ„g-utgĂ„ngen nĂ„gonsin sĂ„ lite och gjorde beats “slam” lite hĂ„rdare. Mellanklassen lĂ€mnades för det mesta orörd, men topparna lĂ€t ocksĂ„ relativt renare. Till exempel kraftackord i The Killers ‘ Herr Brightside kom inte som en förvrĂ€ngd röra nĂ€r jag lyssnade pĂ„ lĂ„ten pĂ„ Beyerdynamic Beat BYRD som hade parats ihop med FiiO BTR1K. Det Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt att BTR1K ocksĂ„ förstĂ€rker en IEMs ljudutgĂ„ng, och Beat BYRD blev obekvĂ€mt hög med volymen instĂ€lld pĂ„ max pĂ„ min telefon och Bluetooth DAC.

FiiO BTR1K recension01

TyvÀrr, försök som jag kan, jag kunde inte fÄ enheten att fungera som en USB DAC. Jag letade efter interwebben och letade efter en lösning, anvÀnde BTR1K pÄ bÄde en MAC och en PC men till ingen nytta. Vad som Àr mer förvÄnande Àr att varumÀrket hÀvdar att BTR1K inte behöver nÄgra speciella drivrutiner nÀr de Àr anslutna till en bÀrbar dator för att den ska fungera som en USB DAC. Jag har kontaktat en representant frÄn företaget för mer information och jag kommer att uppdatera recensionen sÄ snart jag fÄr svar.

FiiO BTR1K recension 04

NÀr det gÀller batteriets livslÀngd varade FiiO BTR1K mig hela sex timmar av en enda laddning. Det Àr ganska mÄnga, och det Àr inte sÄ lÄngt ifrÄn företagets Ätta timmars krav heller. Vad mer, tack vare nÀrvaron av en Type-C-kontakt kunde jag fylla pÄ BTR1Ks batteri utan mycket krÄngel.

Dom

FiiO BTR1K sÀljs i Rs 4000 och för priset kÀnner jag att det Àr ett solidt köp. Inte bara Àr det en bra dongle-ersÀttning, men det förbÀttrar ocksÄ kvaliteten pÄ de lÄtar du lyssnar pÄ ocksÄ. Vi Àr pÄ vÀg mot en era av jacklösa smartphones och jag kÀnner att BTR1K Àr ett mÄste i varje smartphone-anvÀndares arsenal.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Kompakt och lÀtt Bluetooth DAC fungerar som annonserad Bra batteritid

Nackdelar

USB DAC-funktionen fungerar inte
Foton av Raj Rout