FinLabs $ 30 miljoner initiativ söker olika entreprenörer för tredje kohort

FinLabs $ 30 miljoner initiativ söker olika entreprenörer för tredje kohort

FinLab, ett femÄrigt initiativ som hanteras av ideellt centrum för finansiella tjÀnster innovation och JPMorgan Chase, Àr nu i hemmet för att acceptera startups och entreprenörer i sin tredje kohort. Av de hundratals startups som kommer att ansöka kommer nio vinnare att vÀljas ut och fÄ en sammanlagd investering pÄ 2 miljoner dollar. Det hÀr Äret, FinLab söker startups som Àr fokuserade pÄ att förbÀttra Amerikans ekonomiska hÀlsa.

Enligt en nyligen genomförd CFSI-studie fann de att 57 procent av hushÄllen kÀmpade med sin ekonomiska hÀlsa, och att de underförtjÀnade amerikanerna spenderade 141 miljarder dollar i avgifter och rÀntor för att tillgodose deras ekonomiska behov. Det Àr mycket pengar som dessa konsumenter aldrig kommer att se igen, och FinLab planerar att inkubera och pÄskynda nio nystartade företag som Àr dedikerade till att lösa en del av denna frÄga.

Med bara timmar kvar till ansökningsfristen letar FinLab efter fintech-företag, tekniska startups och innovativa ideella organisationer. Hittills har de redan tagit in 16 traditionella startups och tvÄ ideella organisationer i sina första Ärskullar, med 4,5 miljoner dollar investerade bland dem. Utöver deras mÄl om ekonomisk hÀlsa i Är kommer de nystartade företagen att leta efter företag som utvecklar finansiella lösningar för minoriteter, kvinnor med olika förmÄga, seniorer och lÄginkomsttagare.

“Teknik kan hjĂ€lpa oss att nĂ„ förbises befolkningar med mer prisvĂ€rda och bekvĂ€ma finansiella produkter och tjĂ€nster som kan frĂ€mja ekonomisk hĂ€lsa”, sĂ€ger Colleen Briggs, verkstĂ€llande direktör för gemenskapsinnovation pĂ„ JPMorgan Chase till BusinessWire. “Men för att frigöra denna potential vill vi se fler innovatörer som förstĂ„r dessa samhĂ€llen och utformar lösningar som uppfyller deras behov och preferenser.”

Varje utvalt företag fÄr 250 000 USD i kapital, plus resurser som företagspartnerskap, mentorskap, peer learning och nÀtverk. Av de tvÄ fÀrdiga kohorterna har företagen sammanlagt samlat 120 miljoner dollar sedan de började i FinLab och har samlat mer Àn en miljon anvÀndare.

Tidsfristen för att ansöka om denna runda Àr torsdagen den 27 april vid midnatt.

LÀs mer om mÄngfald och inkludering hÀr pÄ Tech.Co