Firefox för iPad-uppdatering ger stöd för delad skÀrm, förbÀttrad flikhantering och mer

Firefox för iPad-uppdatering ger stöd för delad skÀrm, förbÀttrad flikhantering och mer

“Split Screen-funktionen i den nya versionen av Firefox gör att iPad-anvĂ€ndare kan öppna tvĂ„ appar sida vid sida”

Mozilla har börjat lansera en ny version av Firefox för iPads för att ge anvÀndare av surfplattan en bÀttre webblÀsarupplevelse. Mozilla i en blogg sa att den nya versionen av webblÀsaren Àr anpassad design för iPad, med delad skÀrm, förbÀttrad flikhantering, kortkommandon och en-knapps Ätkomst till privat surflÀge. Den nya versionen av Firefox för iPad finns nu tillgÀnglig i App Store.

Firefox för iPad

Split Screen-funktionen, som stöds som standard pĂ„ iOS, tillĂ„ter anvĂ€ndare att komma Ă„t tvĂ„ appar samtidigt. Detta innebĂ€r att iPad-Ă€gare kommer att kunna anvĂ€nda Firefox med en mĂ€ngd olika appar, oavsett om det Ă€r YouTube, Slack, Google Maps, etc. NĂ€r det gĂ€ller bĂ€ttre flikhantering, visar den nya versionen av webblĂ€saren dem som brickor istĂ€llet för som flikar som visas i rad pĂ„ toppen. Det finns ocksĂ„ en funktion som kallas ‘Skicka flikar’ som gör det möjligt för anvĂ€ndare att öppna samma flik pĂ„ stationĂ€ra datorer, smartphones etc. för en oavbruten surfupplevelse.

Mozilla har ocksÄ tillhandahÄllit ett snabbt sÀtt att komma Ät privat surflÀge genom den nya versionen av Firefox. Det finns en lila ikon i det nedre vÀnstra hörnet av webblÀsarfönstret som trycker pÄ dÀr sekretesslÀget aktiveras direkt istÀllet för att behöva gÄ till menyer för att starta det.

apple_ipad_kbshortcut

För dem som anvÀnder ett externt tangentbord med sina iPads stöder den nya versionen av Firefox nu mÄnga genvÀgar som finns pÄ Mac-datorer. Till exempel kan anvÀndare ladda om med Command + R, öppna en ny privat flik med bland annat Command + shift + P.

Även om det har ett antal nya funktioner under sin bĂ€lte kan Firefox fortfarande inte stĂ€llas in som en standardwebblĂ€sare pĂ„ iOS. Men Microsoft Outlook för iOS lĂ„ter anvĂ€ndare bestĂ€mma vilken webblĂ€sare de vill öppna med e-postlĂ€nkar och Outlook-anvĂ€ndare kan nu stĂ€lla in Firefox som standard.