Firefox Lite för Android, mindre Àn 4 MB, lanserades i Indien

Firefox Lite för Android, mindre Àn 4 MB, lanserades i Indien

“Precis som den befintliga indonesiska Firefox Lite har den indiska versionen av denna webblĂ€sare ocksĂ„ ett Turbo-lĂ€ge som hjĂ€lper anvĂ€ndare att blockera annonsspĂ„rningskod frĂ„n tredje part.”

Android-versionen av webblÀsaren Firefox Lite har lanserats i Indien. WebblÀsaren Àr mindre Àn 4 MB stor, vilket Àr en av dess stora fördelar jÀmfört med den vanliga Firefox-webblÀsaren. Dessutom Àr den utformad för att erbjuda en integritetsfokuserad surfupplevelse för anvÀndarna.

I augusti förra Äret anlÀnde Firefox Lite-versionen först till Indonesien som en ny varumÀrke för Firefox Rocket. Nu, inklusive den indiska marknaden, finns den tillgÀnglig pÄ totalt 15 marknader i Asien.

Firefox 65

Vid lanseringsevenemanget i Indien har Mozilla hÀvdat att webblÀsaren Firefox Lite hjÀlpte anvÀndare att spara mer Àn 33 000 timmar sidladdningstid och över 8 000 timmar appstart. Det tillade vidare att webblÀsaren registrerar över tvÄ miljoner nedladdningar sedan sin debut i Indonesien.

Firefox Lite kan laddas ner pÄ enheten frÄn Google Play. Den Àr kompatibel med smartphones som kör Android v5.0 (Lollipop) eller senare version. PÄ samma sÀtt som den version som slÀpptes i Indonesien kommer den indiska marknaden ocksÄ att ha Turbo-lÀge i Firefox Lite. LÀget hjÀlper till att blockera annonsspÄrningskod frÄn tredje part. Det finns ett sökfÀlt mitt i webblÀsaren och ett alternativ för att spara skÀrmen med ett enda tryck pÄ verktygsfÀltet för att lÀsa innehÄll offline. Den har ett dedikerat nattlÀge som hjÀlper anvÀndarna i svagt ljus eller pÄ natten. Dessutom kommer den med standardfunktionen för flera flikar som lÄter anvÀndarna multitaska med flera flikar.

Bortsett frĂ„n Firefox Lite har Mozilla ocksĂ„ meddelat sin planering av partnerskap med indiska digitala marknadsföringsföretag och innehĂ„llsleverantörer. För att stĂ€rka samarbetet kommer det att erbjuda ett “Life Feed” -alternativ pĂ„ Firefox Lite som visar nyheter, spel och erbjudanden frĂ„n sina partners. Det tillade vidare att Mozilla Ă€r öppen för att ha fler partners frĂ„n Indien, över hela Asien.