Firefox: s GeckoView-drivna Preview-webblÀsare för Android nu tillgÀnglig pÄ Google Play

Firefox: s GeckoView-drivna Preview-webblÀsare för Android nu tillgÀnglig pÄ Google Play

“Firefox Preview-webblĂ€sare för Android anvĂ€nder GeckoView-motorn frĂ„n Mozilla för att erbjuda 2x snabbare upplevelse”

Mozilla har slÀppt en tidig förhandsgranskning av den kommande Firefox-webblÀsaren för Android. Appen heter Firefox Preview och finns för nÀrvarande live i Google Play Store sÄ att du kan ladda ner appen och prova. WebblÀsaren anvÀnder GeckoView-motorn utvecklad av Mozilla, som Àr en mobilversion av programvaran som anvÀnds pÄ skrivbordsversionen av Firefox. Enligt företaget ska den slutliga versionen vara tillgÀnglig i slutet av detta Är.

Firefox Preview har slÀppts sÄ att utvecklare och intresserade anvÀndare kan testa den nya webblÀsaren före andra. Mozilla sÀger att den nya webblÀsaren kommer att vara upp till tvÄ gÄnger snabbare Àn den nuvarande webblÀsaren Firefox för Android. Allt tack vare den anpassade GeckoView-motorn, som ocksÄ förbÀttrar sÀkerhet och integritet. WebblÀsaren levereras med en funktion som heter Samlingar som gör det möjligt för anvÀndare att hantera och dela en samling webbplatser.

Mozilla hoppas ocksÄ pÄ anvÀndarfeedback sÄ att det kan förbÀttra webblÀsaren innan den officiella utgÄvan. WebblÀsaren har ocksÄ ett mörkt lÀge och du kan vÀxla mellan skrivbordslÀge eller mobillÀge. Den levereras med en inbyggd QR-kodlÀsare och alla viktiga UI-element Àr nu placerade lÀngst ner i webblÀsaren.

GeckoView-motorn gör det möjligt för företaget att tillhandahÄlla snabbare uppdateringar och lÀgga till nya funktioner i farten. Eftersom motorn Àr byggd av företaget sÀljer den inte heller nÄgon information för annonser etc. Om du Àr intresserad av att testa Firefox Preview-webblÀsare kan du gÄ över till Google Play och ladda ner den direkt. Om du undrar, ja, Firefox kan synkronisera bokmÀrken, flikar osv. PÄ alla dina enheter.