Fitbit Inspire HR-recension: en kapabel fitnessspÄrare under 10 000 Rs

Fitbit Inspire HR-recension: en kapabel fitnessspÄrare under 10 000 Rs

”Inspire HR Ă€r en prisvĂ€rd no-nonsense-enhet för alla som vill bli seriösa om sin kondition. HĂ€r Ă€r vĂ„r recension ”

Lyft hÀnderna om du nÄgonsin har Àgt en fitnessspÄrare eller en smartwatch och försökt följa 10 000-stegsmÄlet varje dag.

Men vet du teorin bakom detta specifika nummer för det rekommenderade dagliga stegrÀkningen? Tja, enligt en rapport har antalet inte kommit frÄn nÄgon vetenskaplig studie och anvÀnds bara för att i Japan, redan 1964, befordrades en stegrÀknare med ett ord som ungefÀr översattes till 10 000-stegs meter.

Det Ă€r en intressant klump med information, men det tar inte bort det faktum att det oavsett trĂ€ningsrelaterade mĂ„let du kan ha, ditt dagliga stegrĂ€kning Ă€r ett viktigt mĂ„tt. Och det tar oss till granskningen av Fitbit Inspire HR – ett solidt alternativ för dem som vill uppgradera frĂ„n ett grundlĂ€ggande fitnessband eller letar efter en smart, kapabel fitnessspĂ„rare. Och jag sĂ€ger att trots att jag vet att Inspire HR: s prissĂ€ttning pĂ„ 8999 Rs tar det nĂ€ra smartwatch-territoriet. För att veta varför jag tror det, lĂ€s vidare till slutet.

Design och byggkvalitet

Ett dedikerat fitnessband kan anvÀndas bekvÀmt av dem som gillar klockor sÄvÀl som de som inte gör det. Det beror pÄ att den Àr snygg och lÀtt och dÀrmed kan bÀras pÄ vardera handleden, beroende pÄ vad du föredrar. Fitbit Inspire HR Àr inte annorlunda, och jag kÀnde aldrig att den tyngde min handled, vilket Àr ganska viktigt eftersom jag hade den pÄ min dominerande (högra) hand.

Fitbit Inspire HR-recension - 91 mobiler 002

Inspire HR levereras med en vertikal display pÄ framsidan placerad ovanför en robust plastkonstruktion, som hÄlls samman av ett silikonband. Med ett armband i armbandsur kan enheten bÀras bekvÀmt pÄ handleder av alla storlekar, och det bra Àr att remmen inte orsakar nÄgon form av irritation. Medan jag hade den klassiska svarta nyansen kunde du ocksÄ vÀlja vita eller lila fÀrger. Som med andra erbjudanden frÄn Fitbit kan du byta ut remmarna om du vill.

Fitbit Inspire HR-recension - 91mobiles 003

Intressant Ă€r att OLED-skĂ€rmen pĂ„ Fitbits Inspire HR visar texten enligt den remfĂ€rgsvariant du köper, dvs vit för min enhet, och lila för den lila. Tack vare pekskĂ€rmen Ă€r det enkelt att interagera med bandet eftersom du bara behöver knacka, eller svepa uppĂ„t eller nedĂ„t. Även om det inte finns sĂ„ mycket att prata om skĂ€rmkvaliteten hade jag verkligen föredragit mer ljusstyrka, eftersom det Ă€r svĂ„rt att se det utomhus. SkĂ€rmen blir ocksĂ„ repad ganska lĂ€tt, sĂ„ jag skulle rekommendera dig att vara ytterst försiktig nĂ€r du bĂ€r den, eller kanske till och med anvĂ€nda ett skĂ€rmskydd om du hittar en.

NÀr det gÀller de andra designelementen hittar du en knapp pÄ vÀnster sida som ger taktil feedback. Det ger skÀrmen liv och kan ocksÄ ta dig till föregÄende skÀrm. Vid lÄng tryckning visar den nyckelinformation som batterinivÄ, en skÀrmvÀckning för att hÄlla skÀrmen pÄ hela tiden och en avisering.

Fitbit Inspire HR-recension - 91 mobiler 005

PĂ„ baksidan har enheten magnetiska stift som fungerar som laddningsport. Naturligtvis, som namnet antyder, kommer Inspire HR med en pulsmĂ€tare. Och det Ă€r en av de viktigaste skillnaderna mellan denna tracker och dess prisvĂ€rda syskon, Fitbit Inspire. Det billigare erbjudandet missar ocksĂ„ andra funktioner till följd av att pulssensorn saknas, sĂ„som möjligheten att spĂ„ra olika sömnivĂ„er, guidad andning och konditionstrĂ€ning. Dessutom, till skillnad frĂ„n Inspire, Ă€r Fitbit Inspire HR simningssĂ€ker, sĂ„ att du kan anvĂ€nda den pĂ„ upp till 50 meters djup. Sist men inte minst kan den dyrare modellen spĂ„ra sĂ„ mĂ„nga som 15 övningar, vilket leder oss till …

Funktioner, anslutning och mer

Fitbit Inspire HR levereras med ett lÀttanvÀnt grÀnssnitt, vilket inte tar mycket att vÀnja sig vid. PÄ huvudskÀrmen kan du fÄ mycket information eftersom klockans ansikte som jag anvÀnde gjorde det möjligt för mig att se tid, stegrÀkning, hjÀrtfrekvens, förbrÀnda kalorier och rest strÀcka. Naturligtvis kan du anvÀnda Fitbit-appen för att Àndra klockans ansikte (mer om det lite). NÀr du sveper upp fÄr du mer information om vart och ett av dessa mÀtvÀrden och mer som sömn och saker som vattenintag (om du anger detta manuellt). Genom att svepa nedÄt kan du navigera till övningar, koppla av (för att ta djupa andetag och lugna dig sjÀlv) och tidtagare.

Fitbit Inspire HR-recension - 91mobiles 006

I likhet med de flesta fitnessspÄrare dÀr ute kan Fitbits erbjudande spÄra den vanliga typen av övningar. FrÄn löpning och cykling till simning och vikter, det lÄter dig gÄ in i var och en av dem och sedan antingen bara starta timern eller mata in din tid / distans (dÀr det Àr tillÀmpligt) / kalorimÄl. Jag gillade ocksÄ sömnspÄrningsfunktionen, som verkade fungera ganska bra.

Det bĂ€sta sĂ€ttet att mĂ€ta ett konditionsbandets kvalitet Ă€r dess noggrannhet bland annat att rĂ€kna steg, och Fitbit har gjort sig ett namn i den avdelningen. Inspire HR mĂ€ter verkliga steg och försöker undvika oavsiktliga handrörelser eller nĂ€r du Ă€r i ett fordon i rörelse – Ă€ven om jag inte skulle sĂ€ga att det Ă€r perfekt.

Fitbit Inspire HR-recension - 91 mobiler 008

Ur anslutningsmÀssig synvinkel Àr Fitbit Inspire HR utplÄnad till Android- eller iOS-smartphones via Bluetooth. Enheten levereras dock inte med inbyggd GPS, vilket innebÀr att du inte kan lÀmna din telefon hemma och gÄ ut för att springa eller cykla.

Tillsammans med trÀningsspÄrning lÄter Inspire HR dig ocksÄ se samtal och meddelanden. TyvÀrr kan du bara se dem passivt och kan inte vidta nÄgra ÄtgÀrder som att avvisa samtalet eller svara pÄ ett SMS. Meddelandefunktionaliteten Àr anvÀndbar för att ange OTP: er, men du kan inte lÀsa mer Àn 200 tecken. Det finns inget sÀtt att komma Ät tidigare aviseringar heller. Du kan ocksÄ fÄ appaviseringar, Àven om jag höll dem borta eftersom de tjÀnade mer som en distraktion Àn nÄgonting.

Fitbit Inspire HR-recension - 91mobiles 007

Mobilappen Àr anvÀndarvÀnlig och lÄter dig styra urtavlor, appaviseringar och mer. Faktum Àr att du kanske fÄr mer insikt frÄn appen Àn Inspire HR. Och eftersom det lÄter dig komma i kontakt med dina vÀnner kan du delta i olika utmaningar för att hÄlla dig motiverad att nÄ stegrÀknemÄlet. PÄ samma sÀtt knuffar trackern sjÀlv dig att gÄ 250 steg varje timme och sÄ vidare.

Batteri-liv

NĂ€r det gĂ€ller batteriets livslĂ€ngd hĂ€vdar Fitbit att Inspire HR kan hĂ„lla i upp till fem dagar. Min anvĂ€ndning var inte i samma intervall, eftersom jag vanligtvis kunde anvĂ€nda enheten i ~ 3,5 dagar pĂ„ en enda laddning. Även om det inte Ă€r dĂ„ligt, skulle lĂ€ngre batteritid ha varit fantastiskt att ha. Det Ă€r vĂ€rt att nĂ€mna att enheten har en egen laddare, och det fanns tillfĂ€llen dĂ„ jag glömde adaptern hemma och inte kunde juppa upp trackern nĂ€r jag behövde.

Fitbit Inspire HR-recension - 91mobile 010

Som sagt tar enheten inte för lÄng tid att ladda med en 1A-adapter som pressar den pÄ ungefÀr tvÄ timmar.

Dom

Som nÀmnts i min recension av Fitbit Versa (gÀller Àven andra smartklockor) kan de kanske eller inte föredras av alla beroende pÄ om anvÀndaren föredrar att ha klockor eller inte, eller om de behöver meddelanden pÄ handleden eller inte. Som jÀmförelse tjÀnar en fitnessspÄrare ett mycket speciellt behov, och som du kan se i fallet med Fitbit Inspire HR gör det det riktigt bra. Den bÀrbara enheten erbjuder alla typer av spÄrning med mobilappen som ger en överblick över dina veckovisa / mÄnatliga aktiviteter, har en lÀtt byggnad och Àr enkel att anvÀnda. Men om du letar efter en mer funktionsrik enhet att bÀra pÄ din handled kan du inte ignorera Amazfit Pace (recension). Naturligtvis, om du bara börjar med dina trÀningsmÄl, kan du kanske vÀlja ett av de mer överkomliga alternativen, Àven om deras noggrannhet inte Àr i nivÄ och de inte kommer att erbjuda sÄ mÄnga funktioner som Fitbit.

Fitbit Inspire HR-recension - 91 mobiler 004

I ett nötskal, om du letar efter ett no-nonsense fitnessband med vattenmotstÄnd och hjÀrtfrekvensövervakning, Àr Fitbit Inspire HR bland de bÀsta alternativen prissatta söder om Rs 10k. Du kan ocksÄ vÀlja Fitbit Inspire om du bara börjar med din trÀningsresa och inte riktigt letar efter detaljerad insikt om olika övningar eller pulsmÀtning.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

BekvÀm att bÀra SimningssÀker design Ett allround fitnessband

Nackdelar

En genomsnittlig batteritid Mobila aviseringar erbjuder begrÀnsad funktionalitet Missar inte inbyggd GPS

Foton av Raj Rout