Fitnessstart GOQii skickar juridiskt meddelande till Flipkart om massiva rabatter

Flipkart hindrade av domstolen frÄn att sÀlja GOQii fitnessband pÄ grund av stora rabatter

“GOQii hĂ€vdar att dess produkter sĂ€ljs till 70-80 procent rabatt pĂ„ obehörig”

Mumbai-baserad fitness- och bÀrbar start GOQii har skickat juridiskt meddelande till Flipkart för att erbjuda massiva rabatter pÄ sina produkter, eftersom det Àr ett brott mot försÀljningsavtalet och utlÀndsk investeringspolicy mellan bÄda parterna. GOQii hade ett avtal med Flipkart för försÀljning av sina fitnessband pÄ sin plattform. FitnessvarumÀrket hÀvdar att det Walmart-Àgda företaget har börjat erbjuda rabatter frÄn och med maj första veckan. Det sÀgs till och med ha kontaktat Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) och Competition Commission of India (CCI) i detta avseende.

Goqii Vital feat

Vishal Gondal, grundare av GOQii, i ett uttalande till The Economic Times, sa att dess produkter sĂ„ldes pĂ„ ”Mycket under kostpriset och mot försĂ€ljningsavtalet, varigenom en sĂ„dan rabatt erbjuds pĂ„ ömsesidiga villkor.” GOQii hĂ€vdar att dess produkter sĂ€ljs pĂ„ Flipkart till en otillĂ„ten rabatt pĂ„ 70 till 80 procent, som enligt företaget Ă€r “rovpris”. Gondal pĂ„stĂ„r sig ha nĂ„tt ut till Flipkart i detta avseende tidigare, men kunde inte stoppa övningen.

E-handelsjĂ€tten fortsatte att sĂ€lja produkterna till rabatterade priser trots att de fick ett juridiskt meddelande den 18 maj. DĂ€rför vill den nu flytta Ă€rendet till domstol. “Flipkart verkar ha flyttat sig bort frĂ„n att djupt diskontera stora varumĂ€rken och mobiltelefoner, men för en start som vi skapar det en större affĂ€rsstörning. Eftersom vi ocksĂ„ levererar till företag annulleras vissa bestĂ€llningar. Handelspartner som Croma och distributörer Ă€r olyckliga. Vi har aldrig mött en sĂ„dan situation i Amazon, SĂ€ger Gondal.

För de som inte Àr medvetna lÄter GOQii fitness- och bÀrbara produkter anvÀndarna spÄra steg, övervaka sömnen och det erbjuder ocksÄ ett fitnesscoachingprogram. GOQii var det nÀst största smartbandet pÄ den indiska marknaden under tredje kvartalet 2018.