Fler förÀndringar kommer till Instagram, inklusive gifs i DM och kanske till och med gömbara hashtags

Gilla det eller inte, Instagram kommer att börja lÀgga IGTV-förhandsvisningar pÄ ditt flöde

De av er som drunknar dina Instagram-bildtexter i hashtags för att samla alla de söta, söta gillandena för dina foton (#och #du # vet # som # du Àr), Instagram verkar testa en ny funktion bara för dig.

Testet innebÀr att hashtags inte visas i bildtexterna men ÀndÄ bevarar förmÄgan för dem att lÀgga upp ditt inlÀgg i sökningar. Hashtags skulle uppenbarligen dyka upp som block under ett inlÀgg som en del av den hÀr nya funktionen, kredit för upptÀckten som gÄr till outtröttlig appforskare Jane Manchun Wong (vi och mÄnga andra webbplatser har tidigare skrivit om andra begravda eller Ànnu inte -annonserade funktioner i olika appar hon upptÀckte tidigt).

HÀr Àr en tweet frÄn Jane som uppenbarligen Àr resultatet av att hon pekar pÄ en betaversion av appen:

Hennes analys verkar ocksÄ tyda pÄ att det Ànnu inte finns nÄgon grÀns för hashtags som kan inkluderas som en del av den hÀr nya funktionen. (Vilket innebÀr att det snart inte kommer att finnas nÄgon ursÀkt för de av er som följer hashtaggen #vacation inte ser mina bilder, men jag avviker.)

Skiftar nÄgot frÄn en funktion som testas (igen, inget ord Ànnu om den hÀr nÄgonsin kommer att göra det i naturen), Instagram gÄr faktiskt framÄt med nÄgra andra nya officiella uppdateringar till appen. En av dem Àr den nyligen meddelade möjligheten att anvÀnda GIF-filer i dina DM-apparater, en funktion som Àr tillgÀnglig frÄn och med idag i iOS- och Android-versionerna av appen.

“I vilken meddelandetrĂ„d som helst trycker du pĂ„ den nya GIF-knappen i kompositörsfĂ€ltet för att öppna ett bibliotek med de senaste trendiga GIF: erna som drivs av GIPHY,” meddelade Instagram via ett blogginlĂ€gg. ”Svep igenom för att se vad som för nĂ€rvarande trender eller sök med hjĂ€lp av nyckelord eller fraser för att hitta den perfekta GIF som fĂ„r dina vĂ€nner att skratta. Du kan ocksĂ„ lĂ€gga till ett överraskningselement genom att skicka en slumpmĂ€ssig GIF. NĂ€r du har skrivit in sökfĂ€ltet trycker du helt enkelt pĂ„ “slumpmĂ€ssigt” för att skicka en slumpmĂ€ssig GIF associerad med det du har sökt. “

Allt detta Àr bara det senaste i vad som varit en ganska snabb kadens av nya funktionsutgÄvor (liksom en hel del allmÀnna experiment) pÄ Instagram, som inkluderar utgÄvan tidigare i Är av saker som IGTV och Instagram lade nyligen till en shoppingflik till appen.

Bland andra funktioner som testas – igen upptĂ€ckt av Jane, experimenterar Instagram tydligen ocksĂ„ med förmĂ„gan att “geofence” ditt innehĂ„ll. Ger dig möjligheten att begrĂ€nsa dina inlĂ€gg och berĂ€ttelser sĂ„ att de bara syns i vissa lĂ€nder, till exempel. Som med hashtags-funktionen finns inget ord Ă€nnu om nĂ€r eller om den hĂ€r kommer att vara officiell.