Flipgrid fokuserar pÄ utbildning, lanserar gratisversion

Flipgrid fokuserar pÄ utbildning, lanserar gratisversion

Som start Àr det inte alltid lÀtt att identifiera nÀr det Àr dags att göra en förÀndring. MÄnga företag gÄr igenom flera iterationer innan de kan hitta marknadsanpassning. NÀr vi senast pratade med teamet pÄ Flipgrid 2015, var de i tillvÀxtfaser med att bygga ut en videoapp för konsumentvideomeddelanden, Vidku, hugga ut sin nisch i en vÀrld dÀr Snapchat, Instagram och Facebook kÀmpade i ett landskrig för anvÀndare. Flipgrid, en social inlÀrningsplattform som gör det möjligt för lÀrare och studenter att interagera med video, beslutade sÄ smÄningom att fokusera om sina anstrÀngningar.

Även om det ursprungligen lanserades med fokus pĂ„ utbildning, försökte Flipgrid utöka sitt omfĂ„ng och anpassa plattformen för alla att anvĂ€nda. Efter att ha hittat viss framgĂ„ng och en betydande finansieringsrunda delades laget mellan tvĂ„ erbjudanden, vilket ocksĂ„ hindrade tillvĂ€xten. Mer nyligen gjorde de ett medvetet försök att enbart fokusera pĂ„ den utbildningsdrivna appen. Efter att ha gjort det hade Flipgrid inte bara ett explosivt Ă„r av tillvĂ€xt, deras förnyade produktfokus har gjort det möjligt för företaget att utöka sin lösning ytterligare med ett gratis erbjudande.

”Under de senaste 12 mĂ„naderna har vi sett 400% eller mer i tillvĂ€xt, nu pĂ„ alla kontinenter. Sedan januari har vi ökat med 900%. Varje dag Ă€r det cirka 10 tusen nya studenter ombord varje dag, och engagemanget ökar ocksĂ„. FrĂ„n den 1 augusti 2016 till och med den 31 december laddade en ny elev upp vartannat sekund varje dag en video. Appen sĂ„g 700 000 nedladdningar över iPad, iPhone och Android, sĂ€ger Charlie Miller, grundare av Flipgrid och designchef.

Med ett öppet koncept ger plattformen lÀrare möjlighet att hitta kreativa sÀtt att interagera med eleverna, sÄ att alla i ett klassrum kan diskutera specifika Àmnen. Faktum Àr att teamet föredrar att specifikt hÄlla anvÀndningen av plattformen öppen eftersom de kÀnner att lÀrare och elever hittar de mest kreativa anvÀndningsomrÄdena för den. Detta öppnar ocksÄ plattformen för en elevs förÀldrar, vilket ger dem inblick i hur deras barn interagerar i klassrummet. Nu i mer Àn 40 000 klassrum skapar Flipgrid samtal över hela vÀrlden. Deras senaste lösning, Flipgrid One, ger lÀrare fri tillgÄng till en enda nÀtversion av deras plattform.

PÄ frÄgan varför laget bestÀmde sig för att inledningsvis avvika frÄn utbildning sa Flipgrids grundare och VD Jim Leslie att det kom ner till anvÀndarna.

”Elever och lĂ€rare anvĂ€nde det mycket [Flipgrid], nĂ€r vi byggde hade vi mĂ„nga icke-utbildningsanvĂ€ndare, sĂ„ vi byggde ut vidku. Vad som var riktigt intressant, eftersom vi fick feedback frĂ„n dessa anvĂ€ndare, Ă€r att anvĂ€ndningsfallet var utbildningsbaserat. Vi bestĂ€mde oss för att gĂ„ tillbaka till utbildningens rötter, ta en hel del av de sociala mediefunktionerna som var viktiga för Vidku och tillĂ€mpa flipgrid, sĂ€ger Leslie.

Det var feedback frÄn deras anvÀndare, sÀrskilt lÀrare, som ocksÄ ledde till utvecklingen av deras nya gratiserbjudande.

“Vi hade ett samtal med topp 30 eller sĂ„ lĂ€nge anvĂ€ndare för feedback”, sa Miller. “De frĂ„gade” vad gör du nĂ€r en lĂ€rare har det (premium) och ett klassrum / lĂ€rare som inte har det? ” Den andra klassen kan inte dra nytta av den eller innehĂ„llet. SĂ„ nu oavsett vad vi gör Ă€r vĂ„rt fokus pĂ„ hur vi kan ge studenternas röst. Inom en vecka kom vi snabbt överens om en lösning, och det var dĂ€r Flipgrid One kom ifrĂ„n. Hittills har feedbacken varit otrolig. ”