Flipkart beviljar aktier vÀrda 100 miljoner dollar till högpresterande anstÀllda: rapport

Flipkart beviljar aktier vÀrda 100 miljoner dollar till högpresterande anstÀllda: rapport

“Flytten ses som ett steg av Flipkart för att sĂ€kerstĂ€lla att topptalanger inte lĂ€mnar organisationen”

Flipkart har Äterigen utfÀrdat aktiestipendier till sina senior- och medelnivÄanstÀllda som en del av sitt Ärliga prestationsbedömningsprogram. Detta aktiebidrag, kallat ESOPs (personal lager Àgarplan), har ocksÄ gjorts tidigare efter att Walmart tog över e-handelsjÀtten i slutet av 2018. Enligt en rapport frÄn The Economic Times, med hÀnvisning till personer som Àr bekanta med saken, Àr detta drag frÄn Flipkart för att sÀkra dess topptalenter och högpresterande personer frÄn att lÀmna företaget. Den totala vÀrderingen av bidraget tros vara $ 100 miljoner (ungefÀr 69,8 cr Rs), med aktier prissatta till $ 125-130 (Rs 8,700-9,000) per enhet.

Flipkart FB

ESOP-anslagen skiljer sig Ă„t för olika anstĂ€llda, som antingen har ”befordrats eller Ă€r högpresterande.” Aktieoptionerna som delas ut till anstĂ€llda varierar frĂ„n motsvarande sex mĂ„naders lön till helĂ„rsersĂ€ttning. Detta kommer efter att företaget gav ESOP i november, men det var till stor del begrĂ€nsat till toppledningen.

AnstĂ€llda som beviljats ​​aktien kommer att kunna tjĂ€na in 25 procent av sitt nya pris vid slutet av det första Ă„ret och dĂ€refter varje mĂ„nad i tre Ă„r. Aktieutbetalningen Ă€r inget nytt för Flipkart eftersom företaget sa att det har varit en kultur att belöna Ă€gande i sina led. Walmart köpte förra Ă„ret 800 miljoner dollar (5 581 cror) i aktier frĂ„n Flipkart ESOP-reserven, vilket gjorde mĂ„nga anstĂ€llda miljonĂ€rer i processen.

BlÀdderblock

“Det finns ocksĂ„ samtal om en börsintroduktion för Flipkart planerad till 2021, vilket ger dem en möjlig likviditetshĂ€ndelse att se fram emot förutom ett Ă„terköp av moderbolaget, som kan komma att komma igenom i framtiden,” sa en av de kĂ€llor som citeras i rapporten.

Flipkart har varit under ökande pĂ„tryckningar frĂ„n vĂ€lfinansierade nystartade företag som Swiggy och OYO, som kan tappa sin topptalang – denna aktieemission ses som ett steg för att isolera företaget frĂ„n sĂ„dana drag. Det finns ocksĂ„ hotet frĂ„n en direkt konkurrent i form av Reliance Industries Limited, som starkt rapporteras ha gĂ„tt in i e-handelssegmentet i slutet av 2019. Flipkarts totala ESOP-pool var cirka 1,5 miljarder dollar, men ungefĂ€r hĂ€lften köptes av Walmart nĂ€r det köpte 77 procent av aktierna i företaget.