Flipkart hindrade av domstolen frÄn att sÀlja GOQii fitnessband pÄ grund av stora rabatter

Flipkart hindrade av domstolen frÄn att sÀlja GOQii fitnessband pÄ grund av stora rabatter

“Fitness-bĂ€rbara start GOQii hade skickat juridiskt meddelande till Flipkart över branta rabatter pĂ„ sitt flaggskepps fitnessband och andra produkter”

Flipkart har utestÀngts av Bombay Civil Court att sÀlja GOQii fitnessband i Indien. Sessionsdomstolen godkÀnde beslutet efter att den senare lÀmnat in ett klagomÄl mot e-handelsplattformen pÄ grund av anklagelser om att sÀlja sina flaggskeppsplagg till djupa rabatter. Genom att besluta om ett interimistiskt beslut förbjöd domstolen sÀljare Retailnet och Tech-connect samt Flipkart frÄn att sÀlja GOQii-produkter för att förhindra ytterligare obetydliga skador som kommer att orsakas av fitnessvarumÀrket pÄ grund av den online-djuprabattförsÀljningen.

goqii-skÀrmdumpFlipkart som sÀljer GOQii wearables med djupa rabatter skÀrmdump delad av Vishal Gonda

Detta kommer efter att Flipkart enligt uppgift har sagt till Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) och Competition Commission of India (CCI) att GOQiis anklagelser Àr grundlösa eftersom det slutliga priset till vilket produkter sÀljs bestÀms av ÄterförsÀljare och inte Flipkart. Domstolen fann emellertid nÄgot annat. Att spÀrra plattformen för att sÀlja Àr en enorm lÀttnad för GOQii som har kÀmpat mot de stora rabatterna.

För Flipkart Àr den Äterigen pÄ regulatorns radar och kan möta strÀngare ÄtgÀrder frÄn Department of Promotion of Industrial and Internal Trade (DPIIT) och handelsministeriet. Inte bara Flipkart, Amazon och andra e-handelsplattformar Àr kÀnda för att erbjuda produkter med massiva prisfall och rabatter, vilket bryter mot normerna i Competition Act 1972.

GOQii-grundaren Vishal Gondal hade tidigare sagt, ”Vi uppmanar Flipkart, Walmart att inte anvĂ€nda sin stĂ€llning som dominans för att Ă€ventyra smĂ„ och medelstora företag / nystartade företag. SĂ„dana metoder Ă€r inte i ekosystemets bĂ€sta. Djupdiskontering fortsĂ€tter att skada GOQii-affĂ€ren. ” I ett försök att visa överensstĂ€mmelse med e-handelspolitiken hade Flipkart pĂ„stĂ„s sluta erbjuda djupa rabatter för stora varumĂ€rken och elektronik som smartphones, men det sĂ€ljer fortfarande produkter som erbjuds av nystartade företag som GOQii till lĂ€gre priser, vilket orsakar en stor störning .

”Eftersom vi ocksĂ„ levererar till företag annulleras vissa bestĂ€llningar. Handelspartner som Croma och distributörer Ă€r olyckliga. Vi har aldrig mött en sĂ„dan situation i Amazon, ” Gondal hade sagt nĂ€r klagomĂ„let ingavs.