Flipkart lÀgger till automatiserade guidade fordon vid sin sorteringsanlÀggning i Bengaluru

Flipkart lÀgger till automatiserade guidade fordon vid sin sorteringsanlÀggning i Bengaluru

“Automated Guided Vehicles (AGVs) hjĂ€lper till att sortera paket efter pinkod för att öka processeffektiviteten”

Wallmart-stödda e-handelsplattform Flipkart har introducerat Automated Guided Vehicles (AGV) – de första i sitt slag – vid sin sorteringsanlĂ€ggning i Soukya i Bengaluru. AGV: erna Ă€r en robotbaserad lösning utformad för att sortera paket med pinkod, som annars krĂ€ver manuellt arbete. Processen spioneras för att separera paket mer effektivt och med precision. Företaget hĂ€vdar att automatiserade fordon hjĂ€lper det att möta stĂ€ndigt vĂ€xande kundkrav, vilket sĂ€kerstĂ€ller snabbare leverans och en förbĂ€ttrad upplevelse för online-kunder.

Detta första Indien-initiativ involverar 100+ sjĂ€lvstyrda bots som automatiskt sorterar paket genom att identifiera kodad information pĂ„ varje paket. Det kommer att möjliggöra bĂ€ttre genomströmning frĂ„n en befintlig anlĂ€ggning, vilket tar bort behovet av utbyggnad av utrymme, och gör det möjligt för den nuvarande arbetskraften som tilldelats uppgiften att utbildas för att göra högre mervĂ€rde – “allt till en liknande eller lĂ€gre kostnad,”Enligt företagets krav.

Kommenterar lanseringen av AGV: erna, Krishna Raghavan Senior Vice President för eKart Tech pĂ„ Flipkart sa, ”Med de automatiserade guidade fordonen förestĂ€ller vi oss nya tillvĂ€xtvĂ€gar samtidigt som vi ordnar nya och innovativa sĂ€tt att arbeta. Vi tror att detta kommer att bidra till effektivisering, smidighet och skala i leveranskedjans verksamhet, vilket hjĂ€lper oss att betjĂ€na kunden bĂ€ttre. ” E-skrĂ€ddaren vill vidare förbĂ€ttra landets vĂ€xande automatiseringsekosystem.

Flipkart Lager (3)

Flipkart planerar att samarbeta med startups och universitetsomrÄden för att driva innovation och forskning inom automatisering och robotens ekosystemutrymme. Företaget kommer ocksÄ att inrÀtta ett Center of Excellence (CoE) för robotik och automatisering som kommer att föra ingenjörs-, produkt- och automatiseringsteam under ett paraply. CoE kommer att öka automatiseringen, tillsammans med att lÀgga till fler IoT-enheter, elfordon etc.