FMCSA förklarar nödbefrielse för CoronavirushjÀlpförare

FMCSA förklarar nödbefrielse för CoronavirushjÀlpförare

De flesta kommersiella motorfordon som Àr verksamma i USA mÄste följa HOS-reglerna (HOS), som hanterar de timmar som förare kan arbeta och den efterföljande tjÀnstgöringstiden som krÀvs innan de kan komma tillbaka pÄ vÀgen.

I fredags förklarade FMCSA ett nödlĂ€ge för HOS-regler för transportörer och förare som ger “direkt hjĂ€lp till stöd för hjĂ€lpinsatser relaterade till COVID-19-utbrotten.” Denna hjĂ€lp inkluderar mat, medicinsk utrustning och förebyggande förnödenheter som handdesinfektionsmedel.

UpphÀvandet av regleringen Àr ett oövertrÀffat drag. HÀr Àr vad det betyder för förare och företag med kommersiella fordon.

Vem pÄverkar upphÀngningen?

HOS-upphÀngningen gÀller inte alla förare. Om din flotta inte Àr en del av direkt nödhjÀlp har inget förÀndrats och du bör fortsÀtta att arbeta under normala flottförvaltningsförhÄllanden.

SÄ vem pÄverkar det? FMCSA lagde fram sex kategorier av gods och passagerare som kvalificerar ett fordon för att upphÀva sina HOS-regler.

  Medicinsk utrustning och utrustning relaterade till testning, diagnos och behandling av COVID-19.

  Förnödenheter och utrustning som krÀvs för samhÀllssÀkerhet, sanitet och COVID-19 förebyggande. Exempel hÀr inkluderar masker, handskar, handdesinfektionsmedel, tvÄl och desinfektionsmedel.
  Mat för Äterupplagring av butiker.
  Utrustning, förnödenheter och personer som Àr nödvÀndiga för att etablera och hantera tillfÀlliga bostÀder, karantÀn och isoleringsanlÀggningar relaterat till COVID-19.

  Personer utses av federala, statliga eller lokala myndigheter för medicinska, isolerande eller karantÀnÀndamÄl

  Personer som Àr nödvÀndiga för att tillhandahÄlla andra medicinska eller akuttjÀnstervars leverans kan pÄverkas av COVID-19-svaret.

Det viktigaste avhÀmtningen hÀr Àr att de HOS-undantagna fordonen Àr avsedda för nödhjÀlpsarbete sÀrskilt för att antingen direkt adressera COVID-19-pandemin eller ta itu med nödsituationer som pÄverkas av pandemin.

Transport av ovanstÄende sex typer av förnödenheter och personer Àr nödvÀndig just nu och FMCSA erkÀnner detta. Som ett resultat avslappnar det grÀnserna för hur mycket förare kan flytta in för att ge hjÀlp.

NÀr upphör undantagen?

Normala HOS-föreskrifter förblir avstÀngda för ett fordon som transporterar nödförnödenheter eller personer Àven efter att det har nÄtt sin destination, sÄ att fordonet kan ÄtervÀnda hem.

Men nĂ€r föraren har slutfört sin “Ă„tervĂ€nda tom till bilföretagets terminal eller förarens normala arbetsrapporteringsplats” Ă€r HOS-reglerna tillbaka och de mĂ„ste börja följa igen.

Efter att ha lĂ€mnat nödhjĂ€lp mĂ„ste dessutom förarna fĂ„ en Ă„terhĂ€mtningstid: “Minst 10 timmars tjĂ€nst vid transport av egendom och Ă„tta timmar om passagerare transporteras.”

Även om nĂ„gon som helst nödhjĂ€lpförare frĂ„gar ledighet kan deras bilbĂ€rare inte trycka pĂ„ dem för att fortsĂ€tta arbeta. Om de behöver “omedelbar vila” mĂ„ste de “tillĂ„tas minst tio timmar i rad.”

MÄste alla förare arbeta övertid för att hjÀlpa COVID-19 hjÀlpinsatser nu?

Nej, detta Àr inte ett obligatoriskt beslut. Det gÀller endast den relativt lilla gruppen förare och fordon som erbjuder direkt COVID-19 lÀttnad. Den nya förklaringen tillÄter dem som redan Àr en del av anstrÀngningen att fortsÀtta leverera viktiga leveranser utan att oroa sig för rÀttsliga konsekvenser. De flesta fordon förvÀntas fortsÀtta att fungera normalt.

Kan detta utnyttjas av företag som inte ger nödhjÀlp?

Kort svar: Nej. Om förare bryter mot HOS-föreskrifterna men faktiskt inte ger nödhjÀlp kommer dessa företag att fÄ konsekvenserna för bristande efterlevnad, inklusive en hÀnvisning, att tillfÀlligt tas ur drift och potentiellt fÄ en stor böter .

Vad Àr tidslinjen för dessa nödregler?

Nödstoppet trĂ€dde i kraft omedelbart den 13 mars. AvstĂ€ngningen upphör nĂ€r den nationella nödsituationen har förklarats över, eller den avslutas den 12 april 2020 – det som kommer först.

Hur pÄverkar detta ELD som spÄrar HOS?

Elektroniska loggningsenheter (ELD) har inte en inbyggd funktion för att hantera undantag frÄn nödsituationer. Vissa leverantörer av flotthantering kan dock erbjuda lösningar. Ett stort varumÀrke, Samsara, har rekommenderat anvÀndare att helt enkelt lÀgga till en anteckning i sina register:

“Vi rekommenderar att berörda förare lĂ€gger till en kommentar i sina loggar som hĂ€nvisar till nöddeklarationen och beskriver den direkta hjĂ€lpaktiviteten som de för nĂ€rvarande Ă€r engagerade i. Vi rekommenderar inte att undantaget för negativa körförhĂ„llanden anvĂ€nds för detta Ă€ndamĂ„l.”

Oavsett om du hjĂ€lper till med hjĂ€lpĂ„tgĂ€rder Ă€r ELD obligatorisk för HOS-spĂ„rning – med direkta COVID-19-undantag eller pĂ„ annat sĂ€tt.

De flesta stora flottans hanteringssystem erbjuder ELD-överensstĂ€mmelse och HOS-spĂ„rningsfunktionalitet, tillsammans med alla deras extra hanteringsfunktioner som Ă€r utformade för att effektivisera typiska flottans uppgifter – som tvĂ„vĂ€gs kommunikation, utsĂ€ndning, dirigering, brĂ€nslespĂ„rning och andra datainsamlingsfunktioner som Ă€r utformade för att minska den totala flottans kostnader.

Att sÀkerstÀlla att du har den bÀsta flottans hanteringstjÀnst Àr det enklaste sÀttet att ett företag med kommersiella fordon kan sÀnka kostnaderna och förbÀttra verksamheten. Om ditt företag Àger företagsbilar, skÄpbilar eller lastbilar kan du ta reda pÄ om du kan spara pengar och bli matchad med den bÀsta leverantören för dina behov med vÄrt kostnadsfria och enkla jÀmförelsesverktyg.