Focals AR glasögon ser ut som vanliga glasögon

Googles moderbolag köper den kanadensiska AR-glasögonproducenten North

Google misslyckades med att sĂ€tta en dator i ansiktet, men det betyder inte att vi Ă€r fĂ€rdiga att se företag försöka skapa sĂ„dana enheter. Och ju mer tekniska framsteg, desto mer diskret förvĂ€ntas dessa enheter vara. Apple utvecklar förstĂ€rkta verklighetsglasögon som kommer att fungera med iPhone, men Apple rĂ„kar vara bara en av de stora aktörerna i branschen som förvĂ€ntas leverera AR-glasögon snart. AR-glasögonen ovan kommer frĂ„n en kanadensisk start som heter North och ser ut som vanliga glasögon. De Ă€r Ă€nnu mindre iögonfallande Ă€n Snap’s Spectacles.

North Focals Àr tillgÀngliga för förbestÀllning för 999 $, vilket inte Àr exakt överkomligt. De kommer med receptbelagda eller receptfria linser, men du behöver en tid för att anpassa ditt par i bÄda fallen.

BildkÀlla: Nord

En projektor placerad inuti ramen kommer att strÄla innehÄll i din nÀthinna, vilket förklarar varför Focals ser ut som vanliga glasögon.

BildkÀlla: Nord

NÀr det gÀller vilken typ av AR-innehÄll Focals kommer att leverera kan du förvÀnta dig saker som meddelanden, kalenderuppdateringar, pÄminnelser, vÀderinformation, Amazon Alexa och svÀng-för-svÀng-navigering. En smartphone krÀvs för att hantera den faktiska data som strÄlas till dina ögon, och Focals kommer att ansluta till din telefon via Bluetooth.

Som du kan se finns det ingen kamera pÄ Focals, vilket innebÀr att du inte kommer att kunna ta bilder eller spela in videor. Det var en av mÄnga lÀskiga Google Glass-funktioner som mÀnniskor klagade över.

BildkÀlla: Nord

För att kontrollera AR-element som kommer att dyka upp pÄ din nÀthinna behöver du Loop, en ring som följer med glasögonen sÄ att du kan navigera i menyer. Förutom Loop fÄr du $ 999 ocksÄ ett laddningsfall, samt Focals Services och Sun Clips.

Focals finns i tvÄ versioner, inklusive Classic och Round, och tre fÀrgalternativ (Black, Tortoise och Gray Fade). Du kan stÀlla in möten i Brooklyn eller Toronto Showrooms för att förbestÀlla dina, med de första receptfria enheterna som ska skickas till slutet av Äret. Receptfokaler kommer att finnas tillgÀngliga nÀsta Är.

BildkÀlla: Nord

Fokaler erbjuder verkligen ett intressant sÀtt att interagera med en telefon utan att verkligen dra ut den ur fickan eller vÀskan. Men bara tiden kommer att visa om North kommer att kunna tÀvla mot liknande produkter som oundvikligen kommer att lanseras av olika smarttelefontillverkare de nÀrmaste Ären.