Fokusera pÄ dessa fyra framgÄngsrika tankar för att stiga till toppen

Fokusera pÄ dessa fyra framgÄngsrika tankar för att stiga till toppen

FramgÄng Àr ett tankespel. Om du inte tror det, ta en titt runt.

Det finns mĂ„nga mĂ€nniskor som har extraordinĂ€r talang, passion och fĂ€rdigheter men som inte lyckas med affĂ€rer eller vinner livets spel. KĂ€nner du en begĂ„vad webbdesigner eller trĂ€nare som knappt lyckas? Kanske Ă€r du vĂ€nner med en otroligt smart och driven entreprenör som inte kan betala hyran. Eller kanske du tror att den begĂ„vade men inte sĂ„ framgĂ„ngsrika personen Ă€r du. Du kan tĂ€nka, “Jag vet att jag har förmĂ„gan att lyckas, men jag har ingen aning om hur jag ska betala rĂ€kningarna den hĂ€r mĂ„naden.”

NÀr det gÀller att stiga till toppen Àr talang, fÀrdigheter och passion bara en del av spelplanen. Resten handlar om ditt tÀnkesÀtt. HÀr Àr fyra av de mest kraftfulla tankesÀtt som framgÄngsrika mÀnniskor delar. Spela upp de du har och arbeta med de du inte har.

TÀnkesÀtt nr 1: Starta, sedan avsluta

Du har allt du behöver för att uppnÄ dina mÄl. Du Àr driven, utrustad och du har inget emot att göra jobbet för att komma dit. I sjÀlva verket ser du fram emot det.

SĂ„ nĂ€r spĂ€nnande projekt och samarbeten kommer in i din radar, sĂ€ger du ja – till dem alla. Du tror att lyckas handlar om att ha massor av fantastiska projekt som pĂ„gĂ„r samtidigt. Jag hatar att vara den som berĂ€ttar detta för dig, men du har fel.

Jag var ganska konkurrenskraftig i min tidiga karriÀr, alltid ivrig att ta mig an nya projekt med höga mÄl. Ibland blev jag riktigt lycklig och trÀffade mina mÄl, men jag misslyckades mycket mer Àn jag vann. Jag insÄg efter en tid att det inte var pÄ grund av brist pÄ kompetens eller kunskap. Jag fokuserade inte pÄ de saker som verkligen betydde.

Verkligen framgÄngsrika mÀnniskor Àr mycket försiktiga med att vÀlja vilka projekt de ska arbeta med. Deras huvudfokus Àr att följa igenom och avsluta det de startar. Oavsett hur bra projektet, oavsett hur bra idén, kommer du inte att se resultat eller massiva framÄtrörelser i ditt liv och företag om du aldrig avslutar det du startar.

Kom ihÄg att gÄ ut för ett eller tvÄ bra projekt slÄr halvvÀgs pÄ 100 fantastiska projekt. Alltid.

Mindset nr 2: GÄ för tillvÀxt

I hennes bok TĂ€nkesĂ€tt: Ändra hur du tror att uppfylla din potential, Psykolog frĂ„n Stanford University Dr Carol S. Dweck förklarar att framgĂ„ngsrika mĂ€nniskor fokuserar pĂ„ tillvĂ€xt.

En tillvĂ€xtstankar kommer frĂ„n tron ​​att uppnĂ„ framgĂ„ng handlar om kontinuerlig, konsekvent förbĂ€ttring. Om du fokuserar pĂ„ tillvĂ€xt ser du framgĂ„ng som en resa snarare Ă€n en destination. Det betyder att du alltid Ă€r öppen för att lĂ€ra dig och förbĂ€ttra tills du nĂ„r dina mĂ„l.

FramgÄngsrika mÀnniskor Àr glada att fortsÀtta försöka tills de fÄr vad de vill. De Àr villiga att prova alla typer av strategier och tekniker eftersom de vet att de sÄ smÄningom kommer dit de vill gÄ. Och de har rÀtt.

TÀnkesÀtt nr 3: Utveckla en positiv inre tro

Kontrollera din negativa tro pÄ dörren. Din tro pÄverkar ditt yttre beteende och handlingar, vilket innebÀr att du behöver tro du kan lyckas innan du faktiskt gör det.

NÀr du har en stark vilja att lyckas riktar du naturligtvis ditt fokus mot lösningar snarare Àn problem. Om din tro pÄ dig sjÀlv och din förmÄga att nÄ dina mÄl Àr negativ, Àr det nÀstan omöjligt att uppnÄ det du tÀnkte göra.

TÀnk pÄ det sÄ hÀr. TÀnk dig att du vill sÀlja en produkt eller tjÀnst. Om du inte tror pÄ vad du sÀljer eller gör, varför skulle klienten köpa det? Om du började samtalet med att tro pÄ dig sjÀlv och vÀrdet av det du sÀljer, skulle den potentiella kunden kÀnna det ocksÄ. Din instÀllning, kommunikation och kroppsrörelse förÀndras. Detta Àr den ultimata sinneskiftet.

Även om du lyckas nĂ„ ditt mĂ„l kommer vĂ€gen till framgĂ„ng att vara en brant stigning. Varje vinst kommer att kĂ€nnas som ett hĂ„rt vunnit krig. Varje hinder kommer att kĂ€nnas oöverstiglig. De flesta ger upp lĂ„ngt innan de nĂ„r toppen.

FramgÄngsrika mÀnniskor undviker denna fallgrop eftersom de kan vidta ÄtgÀrder som överensstÀmmer med deras positiva inre övertygelse. De kan gÄ upp frÄn soffan och vidta rÀtt ÄtgÀrder som hjÀlper dem att bli presterande.

Det finns olika aktiviteter du kan följa för att utveckla detta, som positivt tÀnkande, visualisering, meditation och yoga. Jag börjar mina morgnar med nÄgra ritualer, inklusive meditation, som ger mig den positiva energi och klarhet jag behöver för att starta min dag pÄ bÀsta sÀtt.

TÀnkesÀtt nr 4: Acceptera dig sjÀlv

FramgÄngsrika mÀnniskor förstÄr vem de Àr. De kÀnner sina mÄl och drömmar inifrÄn och ut. De kÀnner till sina vÀrderingar, sina fÀrdigheter och sina förmÄgor. De Àr ocksÄ oerhört tydliga om sina svagheter. De försöker inte vara fantastiska pÄ allt och de försöker inte vara nÄgon de inte Àr.

Om du inte kan stÄ ut med fester och nÀtverksevenemang, stanna hemma och anslut via onlinevenemang. Om du vet att du inte kan navigera i osÀkerheten i entreprenörskap, arbeta för nÄgon du gillar och lita pÄ att den hÀr vÀgen ger dig mest glÀdje och uppfyllelse.

Högpresterande glömmer aldrig att deras tankesÀtt Àr det som hjÀlper dem att uppnÄ kontinuerlig framgÄng. NÀr du försöker Àndra tankesÀttet kommer alla dina andra otroliga personlighetsdrag och fÀrdigheter att samlas för att driva dig framÄt.

Den extra fördelen? Du kommer att ha mycket roligare att komma dit.

LÀs mer inspirerande berÀttelser hÀr pÄ Tech.Co.