För- och nackdelar med fjÀrrarbete

För- och nackdelar med fjÀrrarbete

Med mÄnga mÀnniskor som omfamnar fjÀrrarbete och stöder frilansekonomin, mÄste företag vÀga för- och nackdelar med att ha mÀnniskor in och ut ur en kontorsmiljö och ta reda pÄ vad som fungerar bÀst för deras verksamhet. FjÀrrjobb kan vara bekvÀmt och intressant men det kommer med deras rÀttvisa andel av utmaningar.

Fördelarna med arbeten pÄ kontoret?

MÀnniskor som för nÀrvarande gör skÄpjobb har en garanterad lön. Vissa jobb har till och med extra fördelar som bil, inteckning och förmodligen sjukförsÀkring. Detta kan vara en av de mÄnga anledningarna till att mÄnga hellre vill fortsÀtta arbeta pÄ kontoret kontra fjÀrrkontrollen. För mÀnniskor som aldrig har gjort avlÀgsna jobb Àr det svÄrt för dem att förstÄ vad frilansare gÄr igenom. Det Àr dock viktigt att notera att bÄde fjÀrranslutna och interna alternativ har fördelar och nackdelar. Fördelarna med in-office inkluderar:

Erfarenhet

Kontoret Àr en idealisk plats att lÀra sig nya saker varje dag. Att arbeta pÄ ett kontor ger individer en möjlighet att bredda sina erfarenheter Àven nÀr de strÀvar efter att ligga före sina kamrater.

Tidsplanering

Arbetstiden pÄ kontor Àr fast. Detta skapar disciplin hos individer och skÀrper deras tidshanteringsförmÄga. KontorsanstÀllda har inget annat val Àn att hÄlla tid och hÄlla sig till ett faststÀllt schema för att förbli vÀrdefulla. En kontorsmiljö kan ocksÄ ge en struktur som vissa anstÀllda behöver.

NĂ€tverk

Den kanske mest fördelaktiga aspekten av att arbeta pÄ ett kontor Àr att fÄ exponering. Att kunna interagera med olika mÀnniskor frÄn olika sociala miljöer ger individer en chans att bredda sin kunskap och vÀxa företaget. Det Àr ocksÄ perfekt eftersom det gör det möjligt för dem att höja sin profil och marknadsföra sitt rykte.

LĂ€s mer om den digitala nomadstilen

Är Remote Working All Glitter?

Medan mÄnga kanske vill fÄ det att se ut som en glamorös bransch Àr det viktigt att förstÄ att inget gott kommer utan utmaningar. Dessutom Àr det fÄ mÀnniskor i denna bransch som Àr villiga att pÄpeka utmaningarna eller till och med komma pÄ effektiva sÀtt att erövra dem.

Som Scot Hanselman skriver i sin blogg “Att vara avlĂ€gsen Ă€r underbart och det suger.” HĂ€r Ă€r nĂ„gra saker som du kanske vill veta om detta livsstilsval.

FjÀrrarbete Àr inte lÀtt

Precis som alla andra karriÀrer Àr det svÄrt att börja som avlÀgsen arbetare. Faktum Àr att mÄnga aktörer i branschen vill anstÀlla erfarna mÀnniskor. Ofta Àn inte mÄste avlÀgsna arbetare gÄ i mÄnader och till och med Är för att försöka skÀra en nisch för sig sjÀlva. I mÄnga fall kommer detta att inkludera att skriva artiklar utan kostnad för att visa för kunderna hur kompetenta de Àr. Detta kan vara frustrerande. Dessutom innebÀr frilansning att bjuda pÄ jobb och detta garanterar bara inte jobbet. Oavsett en avlÀgsen arbetares kvalifikationer mÄste de alltid gÄ igenom kontroll som ocksÄ Àr ganska trÄkigt. Endast de ihÄllande individerna tenderar att överleva lÀngre i denna bransch.

Ensamhet kan komma in

Varken avlÀgsna arbetare pendlar till jobbet och de behöver inte tillbringa hela dagen i ett skÄp. De har ocksÄ friheten att hantera och planera sin tid dÀrefter. Hur lockande detta Àn kan tyckas, frilansare tillbringar sina arbetsdagar ensamma, vilket kan vara deprimerande. NÀr Ellie Martin berÀttade om ensamhet som en avlÀgsen arbetare skrev han:

”Sanningen Ă€r att frilansande krĂ€ver mod. Du mĂ„ste kunna stanna kvar utan att en chef tittar över axeln och förbli nöjd med minskad socialisering. ”

Individer kan vÀlja att arbeta frÄn restauranger eller till och med parker för att slÄ ensamhet och förhindra negativa effekter pÄ deras mentala hÀlsa.

FjÀrrarbete Àr inte ett garanterat heltidsjobb

Ingenting förbereder en avlÀgsen arbetare för de lÄngvariga anstrÀngningarna av brist pÄ arbete som kommer att hÀnda. Denna bransch Àr oförutsÀgbar. Att landa ett projekt Àr inte en garanti för att nÀsta kommer snart. I sjÀlva verket tillbringar mÄnga frilansare mÄnader utan att landa antingen en upprepad klient eller till och med en ny. Denna osÀkerhet orsakar löneskillnader som betonar sÀrskilt för icke etablerade individer som Ànnu inte har sparat tillrÀckligt.

Och sedan skÄpen

Att arbeta pÄ ett kontor Àr förmodligen en av de högsta bidragsgivarna till en stillasittande livsstil. Att sitta pÄ en kontorsstol under lÀngre timmar uppmuntrar till latskap och kan orsaka belastning pÄ rygg och nacke. Bortsett frÄn detta kommer man sannolikt att anstrÀnga ögonen, vilket till och med kan orsaka synskador. Dessutom Àr chansen att fÄ tillrÀckligt med lön lÄg, sÀrskilt för personer som arbetar i smÄ startföretag. Att behöva interagera med kollegor dagligen kommer sannolikt att orsaka pÄfrestningar mellan anstÀllda.

VĂ€rlden utvecklas snabbt och hur vi Ă€n tittar pĂ„ det kommer alltid jobb och avlĂ€gsna jobb att finnas tillgĂ€ngliga. Att vĂ€lja mellan de tvĂ„ beror pĂ„ individens tillfredsstĂ€llelse och smak. Det Ă€r inte lĂ€tt att vĂ€lja ut nĂ„got av de tvĂ„ alternativen som vinnare, eftersom bĂ„da har fördelar och nackdelar. Återigen, vad som tilltalar en individ kanske inte vĂ€djar till den andra. Medan vissa mĂ€nniskor inte har nĂ„got emot ensamhet och flexibilitet i frilans, presterar andra bĂ€ttre nĂ€r de arbetar som ett team. MĂ„ngfalden pĂ„ arbetsmarknaden gör det för nĂ€rvarande möjligt för mĂ€nniskor att vĂ€lja mellan kontorsjobb, kontrakt eller frilansande. Individer kan till och med vĂ€lja att multitaska nĂ€r de försöker identifiera sin plana mark. SĂ„ smĂ„ningom,

“Om arbetet Ă€r utmanande, frĂ€mjar projekten din karriĂ€r, och om pengarna uppfyller dina ekonomiska behov finns det ingen verklig fördel med att ta en rutt över en annan – förutom att gĂ„ med det som fungerar för dig.” sa Kathleen Mullaney frĂ„n karriĂ€rvĂ€gledning

LÀs vÄr guide till fjÀrrarbete pÄ TechCo