För vissa frÄgor tycker Google att det Àr bÀttre att bara visa dig ett svar istÀllet för lÀnkar

Google gör det enklare att kontrollera din privata data och sökhistorik

Google har bekrÀftat att det lanserar en ny sökrelaterad funktion pÄ en bredare grund efter att den först lanserades som ett experiment tidigare i Är. Denna speciella funktion kan lÄta som att den undergrÀver det viktigaste du kÀnner till Google Sök efter, vilket Àr att det ska tjÀna upp en stor mÀngd lÀnkar för att svara pÄ frÄgor du gör.

Men inte alla frĂ„gor – sĂ€g, tĂ€nk om du ber om svaret pĂ„ 2 plus 2? – krĂ€ver massor av lĂ€nkar. I vissa fall kommer ett enda direkt svar att fungera bra. Du fĂ„r ditt svar snabbare och Googles slutförande av din frĂ„ga blir Ă€nnu snabbare. Med detta i Ă„tanke, vĂ€lkommen till Googles direktfunktionsfunktion.

För frÄgor relaterade till tid, berÀkningar och olika omvandlingar börjar Google visa dig ett enda direktresultat. Det kommer att dölja andra relaterade resultat, men du kan trycka pÄ en lÀnk för att se hela urvalet av resulterande lÀnkar om du vill. Denna bredare lansering av funktionen följer ett experiment tidigare i Är och sÄgs av Sökmotormark, som fick ett officiellt uttalande frÄn Google som bekrÀftade detaljerna.

Som alltid Àr vÄrt mÄl med sökning att hjÀlpa mÀnniskor att snabbt hitta den mest relevanta informationen. För frÄgor dÀr vi har mycket stort förtroende för att en anvÀndare söker en berÀkning, enhetskonvertering eller lokal tid kommer vi att visa ett enda resultat för att förbÀttra laddningstiden pÄ mobil. Sedan vÄrt första experiment i februari arbetade vi för att ta bort annonser och förbÀttra utlösarkvaliteten för den hÀr upplevelsen för att vara sÀker pÄ att vi betjÀnar anvÀndarna vad de letar efter, och vi kommer fortfarande att kunna trycka pÄ för att se fler resultat.

HÀr Àr en titt pÄ hur den hÀr funktionen ser ut i praktiken. I bilden nedan kan du se Sök som levererar resultat för frÄgor om tiden, ett enkelt matematikproblem och en temperaturomvandling:

BildkÀlla: 9to5Google

Den hÀr sökfunktionen för direkt svar Àr tillgÀnglig pÄ mobilwebben, samt i Android- och iOS-versionerna av appen Google Sök. Per 9to5Google, resultat pÄ skrivbordet kommer fortfarande att ge inbyggda verktyg, som en kalkylator som visar ditt resultat, följt av tio blÄ lÀnkar.