FörÀndra; Den enda konstanten i denna vÀrld

Avatar for Muhammad Omer Ali

Respektera förÀndring och svara dÀrefter.

Muhammad Omer Ali

FörÀndring Àr ett mycket diversifierat Àmne. VÀrlden förÀndras snabbt och vi ocksÄ. Utan förÀndring blir livet trÄkigt och stillastÄende för de flesta.

I detta sammanhang mĂ„ste var och en av oss vara flexibla nĂ€r det gĂ€ller att omfamna de förĂ€ndringar som sker kring oss. MĂ€nniskor som Ă€r styva i tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt Ă€r det största hindret för att fĂ„ samhĂ€llet att gĂ„ mot vĂ€lstĂ„nd. Om vi ​​tittar pĂ„ mĂ€nsklighetens historia accepterade mĂ€nniskor aldrig riktigt förĂ€ndringar tidigare. Om vi ​​inte alls hade accepterat det, skulle vi fortfarande leva i stenĂ„ldern och anvĂ€nda löv som vĂ„r klĂ€dsel. SĂ„ vi kan sĂ€ga att förĂ€ndringen i slutĂ€ndan har resulterat i en förbĂ€ttring av samhĂ€llet. FörĂ€ndring Ă€r tillĂ€mplig i alla livsperspektiv, vare sig det gĂ€ller affĂ€rer, utbildning, hĂ€lsa eller mĂ€nskliga relationer. Varje uppfinning i denna vĂ€rld Ă€r ett resultat av förĂ€ndringen.

LÀs ocksÄ: GrundlÀggande om skapande av vÀlstÄnd för bÀttre resultat

Ändra ett stort erfarenhetsverktyg:

NĂ€r mĂ€nniskor villigt accepterar förĂ€ndringar kring dem kommer det att göra det möjligt för dem att prova nya saker som ökar deras upplevelse. Erfarenheter kanske inte alltid visar sig vara bra. Men det som betyder mest Ă€r att du fick “erfarenhet” av det. Erfarenhet Ă€r grunden för framsteg om vi pratar affĂ€rsmĂ€ssigt. Glöm inte förĂ€ndringshanteringen medan du implementerar den nya processen.

Ändringshantering ger oss i grunden en detaljerad process och aktiviteter som ska genomföras för att bestĂ€mma framgĂ„ngen för förĂ€ndringen. Det finns ett starkt positivt samband mellan förĂ€ndring och erfarenhet. FörĂ€ndring leder ofta till upplevelser. Erfarenheter kan resultera i nĂ„got av följande resultat.

    Problemlösande fÀrdigheter Marknadsmedvetenhet Organiserat beteende SjÀlvförtroende MÀnskliga fÀrdigheter Relationshantering Koordinering av kÀllor Optimering av kÀllor

Att sÀga nej till förÀndring Àr ett hot:

Det har observerats tidigare att sÀga nej till förÀndring kan leda ditt företag till förstörelse. Jag skulle vilja citera exemplet med ett av de största mobiltelefonföretagen pÄ sin egen tid; Nokia. Nokia var den mest dominerande kraften pÄ mobiltelefonmarknaden fram till 2008. Under andra kvartalet 2007 nÄdde Nokias marknadsandel 50% av den totala mobila vÀrldsmarknaden.

I september 2013, vid tidpunkten för förvÀrvet av Nokia av Microsofts marknadsandel av företaget sjönk bara till 3%. Mot bakgrund av ovannÀmnda fallstudie gÄr ett berömt citat

”Det Ă€r inte den starkaste av arter som överlever, inte heller den mest intelligenta som överlever. Det Ă€r den som Ă€r mest anpassningsbar för förĂ€ndring ”

– Charles Darwin

TillÀmpning av forskning och utveckling inom alla livets omrÄden:

FörÀndrade mönster i ekonomin kan bara hanteras med effektiviteten i ens forskning och utvecklingsteknik. Till stöd för vÄr ovanstÄende fallstudie Àr det klart nu att anpassning av förÀndring Àr lika viktig som dina marknads- och marknadsföringsbudgetar.

Forskning och utveckling resulterar inte bara i nya innovationer utan spelar en viktig roll för att öka effektiviteten hos befintliga produkter och tjÀnster som finns pÄ marknaden. Ibland minskar kostnaden för produktioner dramatiskt. Till exempel var telekommunikationssektorn dyraste tidigare men kontinuerlig FoU har gett fruktbara resultat nÀr det gÀller att minska den dyra marknaden.

FörÀndra; En universell egenskap för att vara glad eller ledsen:

FörĂ€ndringsdomĂ€nen Ă€r enorm som tĂ€cker alla livets perspektiv. Om vi ​​talar med hĂ€nvisning till den dagliga mĂ€nskliga förhĂ„llandet mellan mĂ€nskliga relationer, Ă€r konsekvenserna allmĂ€nt spridda. För att leva ett lyckligt och stabilt liv mĂ„ste man se till att de Ă€r anpassningsbara till förĂ€ndringar som hĂ€nder omkring dem.

Till exempel Àr din relation med dina förÀldrar annorlunda nÀr du Àr liten. NÀr du vÀxer upp utvecklas förhÄllandet.

För nygifta par skulle saker och ting vara annorlunda. Men nÀr tiden gÄr kan parets kÀrlek till varandra inte vara lika mycket som i början. Sötma kan till exempel bli bitterhet. Det var hÀr förÀndringen intrÀffade. Respektera förÀndring och svara dÀrefter.

PÄ samma sÀtt, med dina barndomsvÀnner, förÀndras din livscirkel, tankar, skyldigheter med tiden.

Som avslutning pĂ„ vĂ„r diskussion, om vi alla lĂ€r oss acceptera att ”förĂ€ndring Ă€r oundviklig”Vi kan vara lyckligare.

“Livet Ă€r för kort för att vara styvt”

SĂ„ vad tycker du?