Förbereda dig för en investerarplats? Bli inte blind av Tunnel Vision

 Förbereda dig för en investerarplats?  Bli inte blind av Tunnel Vision

För en startgrundare Àr entusiasm en nödvÀndig del av personlighetspusslet. Du tog sprÄnget och startade ditt företag eftersom du tror pÄ det. Oavsett om du löser ett stort tekniskt problem, stör en stillastÄende bransch eller tillhandahÄller en tjÀnst som gör livet roligare, har du nÄtt din nuvarande framgÄngsnivÄ eftersom du Àr sÀker pÄ ditt koncept eller produkt. En naturlig förlÀngning av hÄrt arbete och tro pÄ att dina idéer Àr vÀrdefulla har hjÀlpt dig att nÄ dina mÄl.

Det finns inget behov av att sÀlja dig sjÀlv pÄ vad du gör eftersom du redan Àr i. Men det Àr inte nödvÀndigtvis sant för VC: er och andra investerare som hjÀlper din start att komma dit den behöver gÄ. Starttunnelsyn Àr en av fÄ negativa konsekvenser av entreprenörsandets mod och sjÀlvförtroende. Om du förblir för fokuserad pÄ din sÀkra tro pÄ vad du gör kan det vara svÄrt att vÀxla och sÀtta dig sjÀlv i en skeptisk investerares skor. Det Àr lÀtt att tro att alla kommer att dela din entusiasm för ett sÄdant briljant koncept, men den typen av sjÀlvförtroende kan faktiskt hÄlla dig tillbaka.

NÀr du vÀl har tagit bort dina avblÀndare och utvidgat ditt fokus till att inkludera ett perspektiv utifrÄn Àr du redo att nÀrma dig insamlingsprocessen med lite finess. Dessa steg Àr avgörande för att omvandla rÄ tro till en anvÀndbar strategi.

1: Gör din forskning

En egodriven grundare kan sitta och vÀnta pÄ att investerare svÀrmar som bin för Àlskling, men en smart grundare vet bÀttre. Du mÄste informeras och göra smarta val om vem du nÀrmar dig, och det innebÀr att göra massor av forskning för att hitta kompatibla parter. NÀr du tittar pÄ potentiella investerare kommer ditt förtroende att vara en tillgÄng som ger mod att nÀrma sig nÄgra större aktörer.

2: Hitta en smÀrtpunkt

Om du tror att du Àr nÀsta stora sak kan du anvÀnda det förtroendet för att slÄ en investerare dÀr det gör ont. Undersök de individer och grupper som du nÀrmar dig under finansieringsrundor och ta reda pÄ om de har missat nÄgra stora möjligheter tidigare. Att dra en direkt koppling mellan dina anstrÀngningar och nÄgon annans framgÄng gör att du kan anvÀnda ditt sjÀlvförtroende till din fördel.

3: Presentera en möjlighet

Att sĂ€lja din start som en sĂ€ker sak kan fĂ„ vissa investerare att slĂ„. Om du redan Ă€r klar, vad behöver du dem till? De flesta VC: er vill hitta ett bra team att samarbeta med, och vissa söker till och med aktivt startups som söker vĂ€gledning eller mentorskap av nĂ„got slag. Överförtroende kan vara en stor avstĂ€ngning i dessa fall. Dessutom kan det faktiskt sluta beröva dig möjligheten att bilda ett vĂ€rdefullt partnerskap med experter som kan hjĂ€lpa dig att styra dig i rĂ€tt riktning.

4: Bygg ett förhÄllande

Antaganden som orsakas av tunnelsynen kan fÄ grundarna att bli för starka vid första möten med potentiella investerare. AnvÀnd din sjÀlvförsÀkring som en grund för att skapa en personlig anslutning istÀllet för att ladda först. Personen du möter kan ha nÄgot du vill ha, men du har ocksÄ nÄgot de vill ha i form av en stor investeringsmöjlighet. Ta av blindarna och kom ihÄg att investerare behöver en anledning att lita pÄ dig, och i detta skede i spelet kan ett ensidigt fokus pÄ ditt eget vÀrde skicka fel meddelande.

I slutÀndan Àr sjÀlvförtroende en bra sak i startspelet. Om du till och med inte tror pÄ ditt startuppdrag kommer du inte komma nÄgonstans. Men det Àr ett misstag att lÄta ditt förtroende komma i vÀgen för din förmÄga att föresprÄka dina idéer och sÀlja din start till investerare. Att gÄ in i sÀljlÀget tidigt och stanna dÀr kommer att ge dig en mycket bÀttre position för framtida framgÄng. LÄt inte starttunnelsynen hindra dig frÄn att agera som den hÄrda föresprÄkaren som dina idéer förtjÀnar.