Fords självkörande bil inställd på vägarna 2021

Fords självkörande bil inställd på vägarna 2021

Den självkörande bilrevolutionen har nu ett officiellt datum på plats. Tester har pågått i många år, men nu har Ford sagt att de avser att massproducera självkörande bilar för de kommersiella marknaderna 2021. De nya bilarna kommer inte att ha ratt och de kommer att vara helt autonoma. Den självkörande bilbranschen är på väg att bli global och det är en mycket välkommen förändring.

Det är en djärv ambition och det kommer att gilla sådana Google orolig. De har bara upplevt elva olyckor, varav ingen av dem var deras fel, så det är en överraskning att de inte är i pole position.

Ford kastar allt på problemet

Ford har beslutat att de kommer att fördubbla sin investering i sitt forskningscenter i Palo Alto, Kalifornien. Det gör också ett antal investeringar i tekniska startups inom branschen. Detta innebär att det kommer att ske ett antal förvärv under de kommande åren.

Företaget har redan sagt att kunderna kommer att kunna använda dessa bilar till 2021. Dessa bilar kommer dock inte att användas på konventionellt sätt. Istället för att kunder försöker samla in pengar för att köpa en av dessa bilar, kommer de att användas som en del av en rittdelningstjänst. Det sägs att detta snart kommer att bli en utmaning för Uber, som förlitar sig på mänskliga förare för att få sin tjänst att fungera.

När biltillverkare blir teknikföretag

Ford beskriver alltmer sig själv som ett teknikföretag snarare än bara en biltillverkare. Meddelanden som detta förstärker bara det faktum. Ford försöker bygga ett nytt varumärke och försöker uppfinna sig själv. Det har redan samarbetat med Baidu, ett kinesiskt företag.

Denna investering med Baidu bestod av 150 miljoner dollar i Velodyne. Velodyne anses vara avgörande för framgången för självkörande bilar eftersom det specialiserar sig på ljuddetektering och teknik. Detta skulle göra det möjligt för datorn i bilen att upptäcka föremål i dess väg.

En annan investering från Ford bestod av 6,6 miljoner dollar i Civil Maps. Detta digitala kartläggningsföretag skulle vara viktigt för att berätta för självkörande bilar vart de ska och vart de behöver gå för att komma dit. Trots allt detta finns det fortfarande Google att kämpa med.

Google fortsätter att leda vägen

Google har alltid varit känt tyst när det gäller ett exakt släppdatum för sina autonoma bilar. Meddelandet från Ford kunde dock få det att tänka två gånger.

√Ąven om Ford √§r det f√∂rsta f√∂retaget som bildar ett sl√§ppdatum, ligger Google l√•ngt f√∂re p√• detta omr√•de. De har testat f√∂rarl√∂sa bilar p√• v√§garna i USA i flera √•r. De har n√§stan klockat upp √∂ver en miljon mil, och antalet hakar har varit minimalt.

Problemet är att Google inte har kunnat testa en bil utan ratt på allmänna vägar på grund av strikta regler. Ford och Google arbetar på samma nivå av autonomi, som infördes av Society of Automotive Engineers (SAE).

Tesla har blivit kvar

TeslaAutopilotsystemet är på en mycket lägre nivå av autonomi än antingen Google eller Ford. Det enda det kan göra är att övervaka trafikflödet och byta körfält. Denna extremt låga nivå av automatisering innebär att Tesla har mycket mark att kompensera för sina konkurrenter.

Och Tesla har redan problem eftersom amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheter lade skulden för en olycka som dödade en förare på dem.

Semi-autonom körning, som Tesla använder, har kritiserats många gånger för att förare lullas till en falsk känsla av säkerhet. De är inte redo att ta kontroll i nödsituationer. Detta har lämnat företaget isolerat i den självkörande bilvärlden. Ford och Google har helt hoppat över denna nivå eftersom de anser att det är farligt.

Fords smala fokus

Fords löfte om att släppa en självkörande bil fram till 2021 är inte så aggressiv som det låter. Den har antagit ett extremt smalt fokus och kommer inte att försöka åstadkomma en helt autonom bil som kan fungera i vilken miljö som helst. Bilen den vill skapa är en bil som inte går högre än 30 mil i timmen och kan färja människor runt stadens centrum.

Google verkar dock sikta mycket högre än detta. Den biltillverkare som lyckas skapa en autonom bil först kommer att ha en enorm fördel jämfört med sina rivaler. Det kan betyda att de slutar dominera marknaden under många år framöver.