Förenade kungarikets myndigheter kan ge polisen ”nya befogenheter” pĂ„ grund av idioter som flyger drönare nĂ€ra flygplatser

Uteslutande överraskning i sista minuten kan den nÀst mest trafikerade flygplatsen i Storbritannien Àntligen öppnas igen före slutet av veckan efter att ha tvingats stÀnga sedan 21:00 lokal tid onsdag pÄ grund av ett par drönare som flög i nÀrheten.

Det lÄter kanske mindre, men tjÀnstemÀn klÀttrade snabbt för att stÀnga Gatwick Airport, söder om London, efter vad som var fast beslutet att vara ett mÄlmedvetet försök att orsaka störningar pÄ flygplatsen och de tiotusentals resenÀrer som lÀmnades kvar dÀr. Brittiska myndigheter har tillbringat dagen med att diskutera nödÄtgÀrder, som nya makter som polisen och militÀren kan vara genomsyrade av för att stoppa denna typ av panik-för-drönare.

För att vara tydlig finns det Ă€nnu ingen indikation pĂ„ nĂ„gon form av terrorismlĂ€nk till denna hĂ€ndelse, men Sussex-polisen tror att de yahoos som styrde dessa drönare gjorde det medvetet. Per a CNN rapporterade Sussex-polisinspektören Justin Burtenshaw till UK Press Association att ”Varje gĂ„ng vi tror att vi kommer nĂ€ra operatören försvinner drönaren. NĂ€r vi tĂ€nker öppna flygfĂ€ltet igen dyker drönaren upp igen. ”

Det Àr verkligen fantastiskt att enheter sÄ smÄ som ett par drönare, utan att ens leda till nÄgon form av vÄld eller orsaka direkt hot mot nÄgon, kan stoppa den vanliga verksamheten vid en större flygplats som kraschar. Eller att drönare till och med kan komma tillrÀckligt nÀra ett flygfÀlt i första hand för att orsaka denna typ av störningar.

För detta Ă€ndamĂ„l sa Storbritanniens premiĂ€rminister Theresa May enligt uppgift att hennes regering tittar pĂ„ möjligheten av “ytterligare polismakter” sĂ„ att den hĂ€r typen av saker kan hĂ„llas under kontroll. Att anvĂ€nda en drönare som denna i Storbritannien för att hota flygplan kan ge dig högst fem Ă„rs fĂ€ngelsestraff. Polisen vid tidpunkten för detta skrivande jagade fortfarande pĂ„ drönare, och det finns till och med en möjlighet att brittiska trupper kan gĂ„ med i den sökningen.

Associated Press rapporterar att Storbritanniens Guild of Air Traffic Control Officers har efterlyst genomförande av geofencing och att andra motĂ„tgĂ€rder vidtas för att minimera störningar frĂ„n drönare. ”Hundratals flygningar har avbrutits och mer Ă€n 100 000 resenĂ€rer har störts vid Storbritanniens nĂ€st mest trafikerade flygplats sedan drönare upptĂ€cktes över flygfĂ€ltet pĂ„ onsdag kvĂ€ll,” rapporterar nyhetstjĂ€nsten. ”Gatwick stĂ€ngde först onsdag kvĂ€ll klockan 21.00 (2100 GMT) nĂ€r drönare sĂ„gs. Det öppnades igen klockan 03.00 (0300 GMT) torsdag morgon men stĂ€ngdes av igen pĂ„ 45 minuter nĂ€r drönare sĂ„gs. ”