Företaget som lanserade vÀrldens första hopfÀllbara telefon gjorde bara ett rullbart tangentbord

Företaget som lanserade vÀrldens första hopfÀllbara telefon gjorde bara ett rullbart tangentbord

Vi sÄg inte Royole FlexPai komma tillbaka i november, vilket rÄkar vara vÀrldens första hopfÀllbara telefon (bilden ovan). Royole Àr en kinesisk apparattillverkare som du antagligen aldrig hört talas om, men sÀljaren kom ut med en hopfÀllbar telefon som du redan kan köpa precis som vi undrade om Samsung skulle fÄ titeln eller om Huawei kommer att slÄ den koreanska jÀtten med en vikbar design av sin egen. Inget företag Àr redo att sÀlja hopfÀllbara smartphones, men vi förvÀntar oss att bÄde Samsung och Huawei levererar mer polerade upplevelser Àn FlexPai. Det Àr inte att sÀga att det kinesiska företaget inte kommer att förbÀttra sin vikbara displayteknik. PÄ CES 2019 presenterade Royole ett rullbart tangentbord som kan anvÀndas pÄ vilken yta som helst och ansluta till enheter via Bluetooth.

Det flexibla tangentbordet som CNET upptÀckt pÄ CES, erbjuder anvÀndarna en vanlig QWERTY-layout i en ny design. Hela tangentbordet kan rullas in i en pinne som Àr ungefÀr lika lÄng som en smartphone, vilket gör det otroligt enkelt att bÀra med sig.

För att anvÀnda den mÄste du rulla ut den och placera den pÄ vilken yta som helst. Den flexibla filmen Àr transparent och har en teckning som matchar ett vanligt bÀrbart tangentbord. Det kommer dock inte att ge samma taktil feedback som ett datortangentbord. Det Àr bara en plastfilm placerad pÄ en hÄrd yta, sÄ att skriva bekvÀmt pÄ den kan ta lite justering.

Men om du vill ha ett tangentbord som Àr mycket mer bÀrbart Àn befintliga tangentbordstillbehör som kan anslutas till mobila enheter trÄdlöst, kan det hÀr rullbara tangentbordet frÄn Royole göra tricket.
Det Àr inte bara superlÀtt att bÀra med sig, men det skulle ocksÄ hÄlla i flera mÄnader nÀr det Àr i beredskap.

Som sagt, det finns inget pris för enheten just nu, men CNET sÀger att företaget planerar att börja sÀlja det globalt under andra kvartalet.

Bortsett frÄn det flexibla tangentbordet, presenterade Royole ocksÄ pÄ CES en smart högtalare med en flexibel skÀrm, samt en smart selfie-stick med multitouch-sensorer runt handtaget.