Förhindrad frÄn utvecklarförbud, tar Apple dig pÄ Epic som gör dagens PUBG-spel

Förhindrad frÄn utvecklarförbud, tar Apple dig pÄ Epic som gör dagens PUBG-spel
Redaktörens tag: NĂ€r klyftan mellan Epic och Apple först bröt ut för ett par veckor sedan sa jag i min rapport: “SĂ€tt pĂ„ dig sĂ€kerhetsbĂ€lten. Sakerna hĂ„ller pĂ„ att bli fula.” Och de har.

Bara dagar efter att Apple / Epic-kriget började lovade Cupertino att Ă„terkalla sin rival utvecklarkonton sĂ„vida inte Epic “botade sina övertrĂ€delser”, med hĂ€nvisning till Epics korta alternativa alternativa betalningssystem i Fortnite. Tech-titan gav Epic fram till idag, den 28 augusti, att gĂ„ i linje, eller sĂ„ var Unreal Engine-utvecklare fĂ€rdiga i App Store.

En domare utfÀrdade ett besöksförbud mot den ÄtgÀrden, sÄ Apple svarade pÄ förhand mot förlusten idag genom att presentera Fortnites kampkungliga rival PUBG pÄ App Stores huvudsida. Dessa funktioner innehÄller vanligtvis en kort artikel om spelet med lÀnkar för att ladda ner det.

En ny era av @PUBGMOBILE kommer, med en översyn av Erangel-kartan och ett djÀrvt nytt utseende.

Kolla in den exklusiva smycket hÀr. https://t.co/ZmcDm6zKQR

– App Store (@AppStore) 28 augusti 2020

Apple inramade det som en “smygtitt”, men oddsen för att det skulle vara en tillfĂ€llighet verkar smal. Dessutom drivs PUBG av Unreal Engine 4. Prata om ditt slag i ansiktet. Det verkar bara vara en annan jab frĂ„n Apple att komma under Epic Games VD Tim Sweeneys hud.

Fram till denna punkt har Epic huvudsakligen spelat företagsförsvar genom att sÀtta upp ett lagligt brott, med stöd av en PR-blitz. Förutom den förutdragna rÀttegÄngen för förelÀggande som den inlÀmnade omedelbart efter Fortnites avlÀgsnande, stÀmde den ocksÄ för att förhindra att den upplevda mobbaren i Silicon Valley förbjuder sina utvecklare.

Apple tog bort Fortnite frÄn App Store och har informerat Epic om att Fredagen den 28 augusti kommer Apple att avsluta alla vÄra utvecklarkonton och avbryta Epic frÄn utvecklingsverktyg för iOS och Mac. Vi ber domstolen att stoppa denna vedergÀllning. Detaljer hÀr: https://t.co/3br1EHmyd8

– Epic Games Newsroom (@EpicNewsroom) 17 augusti 2020

Tidigare i veckan beviljade en domare ett preliminÀrt förelÀggande mot Apple som hindrade det frÄn att avskÀrma de unreal-utvecklarna. Men i samma dom sade domaren att Fortnite skulle förbli startat ur App Store för tillfÀllet. Dessutom finns inte Fortnite-utvecklarkontona i begrÀnsningsordningen, sÄ Apple Äterkallade sina privilegier.

Fallet och kriget Àr lÄngt ifrÄn över. Veckans avgörande var endast frÄn en förhör om besöksförbuden. Domstolen vill se till att en rÀttvis marknad mellan de tvÄ företagen kan fungera medan den prövar stÀmningen.

Under tiden kommer det inte att vara förvÄnande att se mer fula upptÄg mellan de tvÄ företagen nÀr de försöker fÄ varandra att se ut som skurken, till exempel Apples sÀndning av sitt e-postkrig med Sweeney.