Förlorar e-handel sin kamp med förlorade lösenord?

Förlorar e-handel sin kamp med förlorade lösenord?

Det Àr ingen hemlighet att vi alla har migrerat online till vÄra Zoom-gruppchattar och Netflix-binges i det förödande kölvattnet av den fortfarande mycket pÄgÄende globala koronaviruspandemin. Onlineshoppen Àr ocksÄ enormt uppe, naturligtvis, och det betyder en kraftig ökning av e-handelns största naturliga fiende: övergivna kundvagnar.

HÀr Àr en titt pÄ orsakerna till att 69,57% av de virtuella kundvagnarna lÀmnades okontrollerade under 2019 och om det finns nÄgot hopp för e-handelswebbplatser överallt.

Mer om detta – se vĂ„r guide till de bĂ€sta företagslösenordshanterarna för företag

Förlorade lösenord orsakar övergivna kundvagnar

Detta problem Àr naturligtvis inget nytt. En studie frÄn MasterCard och University of Oxford i 2017 visade att ungefÀr en tredjedel av de övergivna inköp gÄr förlorade eftersom den blivande shopparen glömde sitt lösenord för just den verksamheten.

Det Àr en stor del av förlorade affÀrer, och det lÀgger lÀtt till förluster pÄ flera miljoner dollar för större online-ÄterförsÀljare.

FörstÄeligt nog, med webbanvÀndare som mÄste hÄlla reda pÄ dussintals inloggningar, finns det en frestelse att helt enkelt ÄteranvÀnda samma lösenord igen. Men det hÀr Àr ett av de minst sÀkra sÀtten att hantera dina lösenord och kan leda till datarisker pÄ flera webbplatser om ens en Àventyras.

Medan borttappade lösenord Àr den största anledningen till övergivna kundvagnar online, har lösenordshanteraren NordPass sammanstÀllt nÄgra ytterligare skÀl utöver detta. NordPass-forskning har visat att 14% av shopparna kommer att ge upp ett köp om det inte finns nÄgot gÀstkassalternativ. Dessutom kommer en lÄng utcheckningsprocess i allmÀnhet ocksÄ att leda till att vagnen överges.

Slutsatsen Àr att online-shoppare hatar att slösa bort sin tid och Àlskar en snabb kassa.

Bygga din egen webbutik? Se vÄr guide till de bÀsta e-handelswebbplatsbyggarna

Vad kan e-handelssajter göra?

Dessa hĂ„l i försĂ€ljningstratten lĂ€gger sig snabbt och det Ă€r omöjligt att sĂ€kerstĂ€lla att kunderna aldrig glömmer sina lösenord. ÄndĂ„ onlineföretag burk pĂ„skynda den tid det tar för kunderna att fĂ„ ett nytt lösenord. NordPass-studien visade att 18,75% av online-shopparna överger sin vagn under lösenordsĂ„terstĂ€llningsprocessen.

“Studier visar att mĂ€nniskor Ă€r extremt otĂ„liga online”, sĂ€ger Chad Hammond, en sĂ€kerhetsexpert pĂ„ NordPass. Ӏven om de redan har lagt sina föremĂ„l i korgen Ă€r de fortfarande i ett mycket ömtĂ„ligt tillstĂ„nd, och varje liten vĂ€gspĂ€rr kan leda till en övergiven vagn. Chockerande övergavs totalt 69,57% av vagnarna av olika skĂ€l 2019. Och med ökad onlineförsĂ€ljning kostar varje glömt lösenord mer och mer. ”

Killer tips – skicka ett Ă„terstĂ€llningslösenord snabbt

Hammond konstaterar att ett fixabelt problem kommer frÄn e-handelssajters metod för bearbetning av konton. De flesta webbplatser skickar ett bekrÀftelsemeddelande nÀr du ÄterstÀller ett lösenord, men kanske inte faktiskt skickar e-postmeddelandet pÄ flera minuter. Det hÀr Àr minuter som gör stor skillnad för uppmÀrksammade konsumenter.

Med andra ord kan e-handelssajter ta itu med Ätminstone en del av deras problem med förlorat lösenord genom att effektivisera lösenordsÄterstÀllningsrutinerna, se till att de ser hur lÄng tid det tar och Àndra allt som kan raka nÄgra sekunder till av processen utan att öppna nÄgon sÀkerhetsproblem.

Kommer pandemin att göra allt vÀrre?

Ipsos MORI-undersökningsdata frĂ„n den 12-15 mars visar att 31% av konsumenterna i Italien och 50% av konsumenterna i Kina – tvĂ„ bellwethers för globala konsumtionstrender under coronavirus-lĂ„sning – handlar online “oftare”.

Detta betyder inte att borttappade lösenord och övergivna kundvagnar kommer att öka i proportion till 2019 Ärs antal. NÀr allt kommer omkring handlar folk mest om det nödvÀndiga online nu, frÄn mat till batterier till verktyg, och de kommer inte att överge dessa saker pÄ ett infall.

Och det Àr sant att försiktighetsÄtgÀrder ökar precis bredvid uppgÄngen i internettrafiken. VPN-anvÀndningen har ökat under mars mÄnad, till och med stigande sÄ lÄngt som 165% för NordVPN-team, sÄ det Àr inte uteslutet att de mest anvÀndbara lösenordshanterarna kan se en liknande boom ocksÄ.

ÄndĂ„ Ă€r ett stort antal smĂ„företag nu endast online för första gĂ„ngen. Dessa företag fĂ„r en kraschkurs för att koppla in lĂ€ckorna i sin online-tratt. Den första lektionen: lösenord Ă€r lĂ€tta att glömma.