Försäljningen av premiumsmartphones växer trots den totala marknadsnedgången: Counterpoint

Försäljningen av premiumsmartphones växer trots den totala marknadsnedgången: Counterpoint

“Apple √§r den √∂verraskande ledaren inom premium-smarttelefonsegmentet och bidrog betydligt till √∂kningen trots den totala minskningen av smartphones”

Att smarttelefonmarknaden har sjunkit någonsin så sent är ingen överraskning för någon. Tvärtom, det är vad många förväntade sig skulle hända med tanke på mättnaden på marknaden. Counterpoint Researchs senaste data för december 2018 ger dock djupare inblick i marknaden och säger att trots den övergripande avmattningen fortsätter premiumsegmenten på smarttelefonmarknaden att växa i stadig takt och faktiskt ökade med 18 procent över sin volym och marknadsandel i 2017.

Apple-iPhone-XS-Max-18

Uppgången har påverkats av flera faktorer, inklusive tillströmningen av innovativa smarttelefonfunktioner och attraktiva byggnader i enheter tillverkade av Huawei, Vivo, OPPO och OnePlus. Eftersom premium-smarttelefonmarknaden var knuten till 400 $ (cirka 28 500 Rs) och högre, ledde Apple förvånansvärt listorna och stod för 51 procent av alla smartphones som säljs över 400 $ sålda under den sista månaden 2018. Efter Apple kom Samsung och Huawei, som fångade 22 procent och 10 procent av premiummarknaden.

Medan Samsung var ett förväntat ansikte och har varit en ständigt närvarande i detta segment av prisklasserna, har Huawei varit en relativt ny aktör, med sin premium smartphone marknadsandel ökade med en svindlande 97 procent under 2017, på grund av liknande som Huawei P20 Pro (recension) och Mate 20 Pro (recension) presenterar attraktiva funktioner och fantastisk byggkvalitet. Samsung fokuserade under tiden på sin Galaxy S9 + (recension) och Galaxy Note9 (recension), som har förväntats spelare i denna del av fältet.

OnePlus 6T McLaren Edition första intryck - 91 bilar 14

Den st√∂rsta drivkraften f√∂r premiummarknaden var faktiskt prisbandet $ 400-600 (cirka 30 000-45 000 Rs) och svarade f√∂r den h√∂gsta volymen av s√•lda premiumsmartphones. √Ąven om Apple beh√∂ll sitt grepp √§ven i den h√§r prisklassen √§r det OnePlus som stod ut i detta segment. Uppr√∂rd av f√∂rs√§ljningen av OnePlus 6 (recension) och OnePlus 6T i Indien, raked f√∂retaget massiva f√∂rs√§ljningssiffror och var den snabbast v√§xande OEM i detta segment. Apple levererade dock det h√∂gsta antalet enheter till under $ 600.

Där Apple verkligen visade sin dominans är marknadssegmentet $ 800+ (cirka Rs 60.000+) Рett som har skapats och styrts av Apples extremt dyra iPhones. Faktum är att sedan introduktionen av iPhone X (recension) har segmentet $ 800 + blivit ganska aktivt och Apple står överraskande för 80 procent av alla de dyraste smartphones som säljs globalt. De andra två spelarna som har bidragit tillsammans med Apple är Samsung (med Galaxy Note9) och Google (med Pixel 3 XL).

Google-Pixel-3-XL-recension-91mobiles-24.jpg

Detta är ytterligare ett bevis på marknadens mättnad och internetpenetration i randområden. Med fler människor som redan vänjer sig vid de grundläggande smartphonesna och medianinkomsten gradvis ökar, öppnar marknaden för möjligheten att se enheter med högre priser i allmänhet. Counterpoint-rapporten bekräftar vidare att den här trenden sannolikt bara kommer att fortsätta, uppmuntrad av första gången, innovativa smarttelefonfunktioner som vikbara skärmar och 5G-anslutning.