Försäljningsfallet för iPhone fortsätter till mitten av 2019, säger Ming-Chi Kuo

Försäljningsfallet för iPhone fortsätter till mitten av 2019, säger Ming-Chi Kuo

“Under andra kvartalet 2019 kommer en viss √•terh√§mtning i iPhone-f√∂rs√§ljningen, enligt den popul√§ra analytikerns senaste rapport”

I en ny TF Industries-rapport sa den berömda Apple-analytikern Ming-Chi Kuo att iPhone-försäljningen kommer att fortsätta att visa svaghet under första halvåret 2019 men bör återhämta sig till 2018-nivåerna och slå Wall Street-förutsägelser under andra halvåret i år. Kuo sa att medan marknaden förväntar sig cirka 180 miljoner enhetstransporter för hela 2019, står han vid sin tidigare prognos om en något högre förutsägelse, vilket kopplar iPhone-försäljningen för året till 188-192 miljoner.

För mars kvartalet förväntar sig Kuo att försäljningen minskar med 29 procent jämfört med samma period föregående år till 36-38 miljoner, vilket nämner låg efterfrågan på nya modeller i Kina och tillväxtmarknader som en av de viktigaste faktorerna för avmattningen. Under andra kvartalet 2019 har analytikern förutspått en minskning med 15 procent på cirka 34-37 miljoner enheter. Som framgår av siffrorna visar hans uppskattningar en förbättring av försäljningen under andra kvartalet jämfört med första kvartalet 2019.

apple-logotyp

Vidare räknar Kuo med att andra halvan av 2019 kommer att vara i nivå med 2018-nivåerna när Apple förbereder sig för nya iPhones. Under tiden kommer Apple att tillkännage slutresultat för semesterkvartalet i sitt 29 januari intäktssamtal. Företaget har redan nedgraderat sin intäktsvägledning i december till 84 miljarder dollar, från 89 miljarder dollar till 93 miljarder dollar, vilket tidigare beräknats.

Apples senaste nedg√•ng i f√∂rs√§ljningen har h√∂jt √∂gonbrynen i smartphone-industrin eftersom f√∂retaget misslyckades med att m√∂ta f√∂rs√§ljningsprognoser med den mycket popul√§ra iPhone XR. VD Tim Cook placerade ocks√• st√∂rre delen av iPhone-f√∂rs√§ljningen. Enligt hans uttalanden, den kinesiska iPhone-marknaden och ekonomisk svaghet i tillv√§xtmarknader, liksom “Motvind mot utl√§ndsk valuta” var de viktigaste orsakerna till minskningen av int√§kterna.