Försenad ansiktsigenkÀnning Àr smÀrtsamt för Amazon

Försenad ansiktsigenkÀnning Àr smÀrtsamt för Amazon

Vad Amazon lÀmnade

Du kan inte sĂ€ga mycket i 102 ord, sĂ€rskilt nĂ€r du spenderar en tredjedel av det pĂ„ att klappa dig sjĂ€lv pĂ„ baksidan för att “organisationer som Thorn, International Center for Missing and Exploited Children och Marinus Analytics kan anvĂ€nda Amazon Rekognition för att hjĂ€lpa till att rĂ€dda mĂ€nniskohandel och Ă„terförena saknade barn med sina familjer. ”

SÄ vad lÀmnade Amazon ut av tillkÀnnagivandet? Massor. Förutom bristen pÄ meddelanden om polisreformprotester runt om i vÀrlden, gav Amazon pengarna pÄ ansiktsigenkÀnningsteknologins brister, i stÀllet skyllde kongressens oförmÄga att anta effektiva lagar, snarare Àn att Àga upp till sin egen partiska programvara. Flera studier har visat att Rekognition, Amazons programvara för ansiktsigenkÀnning, regelbundet identifierar Àmnen som potentiella brottslingar, inklusive kongressmedlemmar och professionella idrottare.

Amazon lÀmnade dock inte bara ut information som fÄr dem att se dÄliga ut. TillkÀnnagivandet hade ocksÄ nÄgra anmÀrkningsvÀrda utelÀmnanden nÀr det gÀller detaljerna i detta moratorium. Mer specifikt nÀmner blogginlÀgget uteslutande ett moratorium för polisanvÀndning, men anger inte om de kommer att fortsÀtta sÀlja tekniken till federala myndigheter. Och med tanke pÄ att Amazon snabbt besegrade en aktieÀgarröstning för att fortsÀtta sÀlja tekniken till organisationer som Immigration and Customs Enforcement (ICE), Àr dessa detaljer mer Àn nödvÀndiga för att förstÄ Amazons instÀllning till tekniken.