Forskare kan nu odla ogrÀs i rymden

Avatar for Fazeel Ashraf

Tack vare det hÄrda arbetet hos ingenjörer pÄ Space Tango kan forskare nu odla ogrÀs i rymden.

Starten frÄn Lexington Kentucky kommer att hjÀlpa forskare att odla cannabisplantor och dess biprodukter ombord pÄ den internationella rymdstationen.

Företaget hoppas kunna testa effekterna av frÄnvaron av gravitation pÄ vÀxande ogrÀs och vill se hur mycket bÀttre trÄdar de kan producera i en sÄdan miljö.

Space Tango grundades av Kris Kimel som var president för Kentucky Science and Technology Corporation vid den tiden och tidigare NASA-ingenjör.

Eftersom rymden Àr extremt tÀt i den internationella rymdstationen Àr det nyckeln att anvÀnda bokstavligen varje tum i omrÄdet. Forskare som vill genomföra experiment i rymden mÄste anvÀnda sÄ mycket utrymme de kan fÄ tag pÄ.

Space Tango designar ett miniatyrlaboratorium för “renrum”. “Lab” Ă€r storleken pĂ„ en mikrovĂ„gsugn. Detta lilla laboratorium borde vara tillrĂ€ckligt för att genomföra en hel del experiment och för att övervaka resultaten.

Space Tango har CubeLab-moduler som slitsas in i de större TangoLab-behÄllarna. Företag som bryggeriföretaget Anheuser-Busch kan knappt nÄ fram till rymdstationen. SÄdana företag kan sedan övervaka sina grödor för att se hur de presterar i tyngdkraften.

Nu tar Space Tango saken i egna hÀnder för att se hur ogrÀs kan vÀxa i rymden.

Space Tango har nu samarbetat med tvÄ hamp- och cannabisodlings- och detaljhandelsföretag för att analysera hur mikrogravitation kan producera unika hampstrÀngar.

Space Tango vill skapa unika hampstrÀngar för medicinska ÀndamÄl. De tvÄ företagen Space Tango kommer att arbeta med Àr Anavii Market och Atalo Holdings.

Anavii Market Àr en online-sÀljare av cannabisterapi extraherad frÄn hampa. Atalo Holdings Àr en hampstrandleverantör. SÄ det var en match gjord i himlen.

Medgrundare och ordförande för Space Tango Kris Kimel hade detta att sĂ€ga, “För alla företagande företag i detta nya rymdomrĂ„de försöker alla finslipa [sic] om vad som Ă€r den verkliga verksamheten. ”

Han tillade vidare, “Vi försöker ta reda pĂ„ vad som Ă€r verksamheten nu … För oss tittar modellen pĂ„ en lĂ„g jordbana för att faktiskt utveckla och designa applikationer för livet pĂ„ jorden.”

LÀs ocksÄ: Möjlighet: Mars-roveren som försvann har hittats

Enligt Kimel har företaget installerat tvÄ laboratorier i rymdstationen. Företaget skickar 6 nyttolaster Ärligen till konsumenter inom universitet och företag. Space Tangos framgÄng kommer frÄn kommersialisering av experiment i rymden.

Det ger en unik upplevelse för stora företag som vill utnyttja jordbrukets krafter i mikrogravitation. Detta har visat sig vara en mycket lönsam bransch eftersom kostnaderna för att ta tillbaka produkter frÄn rymden Àr stora.

Av denna anledning kommer Space Tango att fokusera pÄ att producera ogrÀs i rymden och det tillverkade ogrÀset kommer att anvÀndas för biomedicinska ÀndamÄl.

Farmaceutiska produkter Àr lÀtta och behöver inte stora volymer rÄvaror för att tillverka. PÄ detta sÀtt kan företaget öka sina vinstmarginaler utan att offra pÄ kvaliteten.

Kimel tillade:

”Det Ă€r dĂ€rför biomedicin Ă€r attraktiv. Du har att göra med produkter som Ă€r otroligt höga och otroligt lĂ„ga. ”

Att vÀxa ogrÀs i rymden Àr bara början pÄ nÄgot revolutionerande. Vi kan inte vÀnta pÄ framtiden för detta företag.