Första Apple iPhone-prototypens interna ger en titt ner i minnesfÀltet

Första Apple iPhone-prototypens interna ger en titt ner i minnesfÀltet

“Det röda prototypkortet pĂ„ den historiska Apple iPhone, internt kallad M68, visar hur lĂ„ngt vi har kommit med dagens smartphones”

Smartphone-tillverkning och innovation har nÄtt en punkt idag dÀr vi egentligen inte sparar mycket tanke pÄ den anstrÀngning och uppfinningsrikedom som ingÄr i tillverkningen av den mobila enheten. Med standardiseringen av smartphones och det övergripande telefonekosystemet Àr det inte förvÄnande. Men nÀr Steve Jobs tog vÀrlden med storm med den första iPhone tillbaka i januari 2007 var det en vÀldigt stor sak att se en mobiltelefon som var pekfunktionell, kunde ansluta till internet, hade ett helt nytt grÀnssnitt och sÄ mycket mer.

Apple iPhone M68-prototyp - i text 1

Tack vare GrÀnsen, med tillstÄnd av en anonym Twitter-anvÀndare Röd M sextio, har vi nu vÄr första titt pÄ en prototyp av pre-generationen av den första generationens Apple iPhone. Det Àr en historia, för iPhone Àr det som utlöste pekskÀrmens era av enheter och definierade i huvudsak principerna för en smartphone. Prototypkortet för iPhone M68 som har anskaffats Àr frÄn EVT-scenen (engineering validation test), och provet Àr ett av dem som anvÀndes av ingenjörer som arbetar med iPhones programvaru- och radioprestanda (nÀtverk).

Vid första blicken ser designen och layouten ut pÄ de röda tryckta prototypkorten, som Apple har utsett till sina ingenjörer, som ett moderkort frÄn datorer som Àr minst ett decennium gamla. Apple fÀrgkodade prototypkorten beroende pÄ vilket utvecklingsstadium som ingenjör anvÀnde, med blÄ och gröna kort som anvÀndes i den senare, produktionsstadier för iPhone: s utveckling.

Apple iPhone M68-prototyp - i text 2

GrÀnsen fortsÀtter att avslöja att ofta skulle dessa kort inte ens vara kopplade till en skÀrm och ingenjörer skulle anvÀnda mini-USB-portarna ombord för att fÄ tillgÄng till iPhones applikationsprocessor och radiobasband och kod för programvaran. Anledningen till detta kan tillskrivas den tidigare CEO Jobs Jobs besatthet över att bevara sekretess Àven mellan olika lag pÄ Apple. För att sÀkerstÀlla att ingen del av designen nÄgonsin lÀckte ut, skulle prototypbrÀdorna tilldelas utan skÀrm och dÀrmed dölja den slutliga formen av vad som sÄ smÄningom blev iPhone.

Apple iPhone M68-prototyp - i text 3

Prototypkortet pÄ iPhone M68 liknade ett PC-moderkort pÄ fler sÀtt Àn ett, med en seriell kontakt pÄ toppen som anvÀndes för att testa iPod-tillbehör som anvÀnde 30-stiftsporten för att ansluta. Det fanns ocksÄ en LAN-port för internetanslutning, I / O-portar för RCA och videoanslutning och till och med en ganska massiv SIM-kortplats som upphörde för flera Är sedan frÄn idag. RCA- och videoportarna kan anvÀndas för att ansluta systemet med en extern bildskÀrm, och strömmen kan antingen drivas frÄn en extern likströmskÀlla, och nÀr det var klart, ett batteri ombord.

Apple iPhone M68-prototyp - i text 4

IPhone M68-kortet som ses hÀr har Apples 620MHz ARM-enkÀrnig applikationsprocessor i kombination med Samsung-minne och ett 4GB Samsung NAND-flashkort för att lagra, ladda och testa olika versioner av operativsystemet. Vad som Àr Ànnu mer historiskt Àr att Apples ingenjörer möjligen anvÀnde just detta kort, bland annat, för att porta Darwin-operativsystemet till iPhone och dÀrmed skapa den första versionen av iOS. Darwin Àr den underliggande Unix-baserade kÀrnkÀrnan som driver alla Apples operativsystem, Àven idag.

GrÀnsen avslöjade att prototypen hÀr faktiskt kunde starta upp till Apple-logotypskÀrmen, och kÀllan avslöjade att den till och med kunde anslutas till iTunes med hjÀlp av den seriella kontakten, dÀr enheten faktiskt skulle kÀnnas igen som en första generationens iPhone, redo att ÄterstÀllas . Medan vi gÄr framÄt i ljushastighet med kantlösa skÀrmar, holografier och prediktiv dator Àr det verkligen en upplevelse att fÄ en sÄ sÀllsynt syn pÄ historien.