Försvarsdepartementet gick äntligen in på grund av soldaternas slarviga mobila enhetsvanor

Försvarsdepartementet gick äntligen in på grund av soldaternas slarviga mobila enhetsvanor

Den tidigare sekreteraren för hemskydd Michael Chertoff sa en gång under ett samtal med mig att han använder en fitnessspårare för att övervaka sina vanliga körningar, men han ansluter det inte till molnet. En av de bästa säkerhetsansvariga i landet antog med andra ord att han tycker att sådana enheter är för frestande för hackare och lätta att samarbeta för spionering eller andra onödiga syften.

USA: s försvarsavdelning har under tiden äntligen kommit runt för att formellt agera utifrån samma antagande Рatt sådana enheter, även om de inte bryts in eller missbrukas, lätt kan ge bort känslig information. Gilla var och när soldater befinner sig i en stridszon som kan använda en GPS-aktiverad tracker för att övervaka deras träning och liknande.

Enligt ett memo fr√•n Pentagon som erh√•llits av Associated Press f√∂rbjuder milit√§ren nu trupper och andra arbetare i k√§nsliga omr√•den, som en krigszon, fr√•n att anv√§nda enheter och applikationer som kan ge bort k√§nslig information som anv√§ndarens plats. Faktum √§r att Pentagons memo beskriver en “betydande risk” som ett resultat av den “snabbt utvecklade marknaden f√∂r enheter, applikationer och tj√§nster med geolokaliseringsm√∂jligheter.” Dessa m√∂jligheter, forts√§tter memot, kan avsl√∂ja personlig information, rutiner och antal milit√§r personal, bland annat, och “skapade oavsiktliga s√§kerhetskonsekvenser.”

Värt att notera: enheter som fitnessspårare och smarta klockor är inte förbjudna själva. Beställningen är inriktad på huruvida GPS-funktionerna används eller inte.

Per Forbes, ‚ÄĚFlytten f√∂ljer uppt√§ckten tidigare i √•r av Nathan Ruser, en student som studerar internationell s√§kerhet vid Australian National University, att tr√§ningsappen Strava avsl√∂jar k√§nslig information genom sin allm√§nt tillg√§ngliga aktivitetskarta.

“I n√§stan tv√• √•r visade appen anv√§ndarnas r√∂relser p√• platser som USA: s baser i Afghanistan och Syrien, en fransk milit√§rbas i Niger och till och med omr√•de 51.”

Forbes fortsätter och noterar hur en annan forskare, Paul Dietrich, hävdade att han kunde använda data som skrapats från aktivitetskartan för att spåra en enskild soldat från land till land.

Här är minnet i sin helhet. Det stavar också hur försvarsavdelningens informationschef och den amerikanska underförsvarsministern kommer att arbeta tillsammans med utvecklingen av riktlinjer och utbildning för riskhantering för geolokalisering så att befälhavare och andra militära tjänstemän kan informeras bättre i detta område.

Memoet skrevs av biträdande försvarsminister Patrick M. Shanahan, som skickade ut det tidigare i veckan till alla serviceledare.