Framtida Apple-klockor kan kanske varna simmare för nÀrliggande hajar

Framtida Apple-klockor kan kanske varna simmare för nÀrliggande hajar
I korthet: Hajar och Apple Watch Àr ganska populÀra bland simmare av egna skÀl, och om Cupertino har sin vÀg kan en framtida modell av smartwatchen komma med sensorer för att upptÀcka hajar och övervaka anvÀndarnas hÀlsa i undervattensmiljöer.

Ett patent som lÀmnats in av Apple 2016 och nyligen publicerades av USPTO avslöjar att Apple Watch snart kan fÄ fler hÀlsorelaterade funktioner, förutom EKG- och falldetekteringsfunktionen som lagts till i de senaste modellerna.

Serie 6 av den populÀra bÀrbara produkten förvÀntas redan ge förbÀttrad vattentÄlighet och kan ocksÄ innehÄlla en mÀngd nya sensorer för övervakning av simmare och svettens pH-nivÄer, sÄsom beskrivs i patentet.

Intressant nog noterar det ocksĂ„ att Apple Watchs “sensormotor” kommer att kunna utlösa aviseringar baserade pĂ„ anvĂ€ndarens miljö för att varna dem för flod eller nĂ€r farliga rovdjur “som hajar” finns i omrĂ„det.

Apples patent föreslÄr ocksÄ att klockan kommer att innehÄlla sensorer i handledsbandet, förutom huvudkroppen, medan dess hölje kommer att bestÄ av en liten öppning som leder till ett hÄlrum för att hÄlla vatten. MÀngden vÀtska kommer sedan att anvÀndas i kombination med data frÄn andra sensorer för att bestÀmma vilken typ av vattenkropp (pool, sjö, hav etc.) som anvÀndaren befinner sig i.

Sensorerna, fördelade över tre lager – PrimĂ€r, SekundĂ€r och TertiĂ€r – kommer ocksĂ„ att kunna upptĂ€cka kemikalier och patogener i vattnet, baserat pĂ„ dess typ, och meddela anvĂ€ndaren “all relevant information” nĂ€r data har bearbetats av gadgets vattenavkĂ€nningssystem.

Till skillnad frÄn iPhone, som vissa kan sÀga har nÄtt sin topp nÀr det gÀller innovation, verkar Apple hitta gott om utrymme för förbÀttringar med Apple Watch och fortsÀtter stadigt bÀrbarheten med varje generation för att göra den mer anvÀndbar i det dagliga livet. Den enda uppenbara nackdelen med detta, som med andra Apple-produkter, kommer att vara det stÀndigt stigande intrÀdespriset.