Framtida Realme-telefoner kan komma med RealmeOS, föreslÄr arkivering av varumÀrken

Framtida Realme-telefoner kan komma med RealmeOS, föreslÄr arkivering av varumÀrken

“Realme erbjuder för nĂ€rvarande OPPOs Android-baserade ColorOS pĂ„ sina smartphones”

Sedan sin debut förra Äret har Realme gjort en markering pÄ Indiens budget smarttelefonmarknad. Hittills har varumÀrket slÀppt ett antal fickvÀnliga telefoner och planerar att lansera Realme 3 inom en snar framtid. Alla företagets telefoner drivs för nÀrvarande av ColorOS, OPPO: s anpassade version av Android. Det verkar dock som om Realme planerar att ersÀtta ColorOS med RealmeOS senare i Är.

RealmeOS varumÀrke

För bara ett par dagar sedan lĂ€mnade Realme in ett varumĂ€rke för “RealmeOS” till kontoret för UKIPO (United Kingdom Intellectual Property Office). Det fina klassnumret “9” och beskrivningen av arkiveringen antyder att det kan anvĂ€ndas för OS-program, programvara för att underhĂ„lla och driva datorsystem och nedladdningsbara appar för mobila enheter, bland andra. Detta antyder tydligt att RealmeOS kommer att ersĂ€tta ColorOS som standard Android-skin pĂ„ Realme-telefoner.

UKIPO har Ànnu inte godkÀnt RealmeOS-varumÀrket, sÄ det Àr osannolikt att varumÀrkets kommande Realme 3-smartphone kommer med det nya operativsystemet. SÀrskilt har varumÀrkesansökan dykt upp strax efter rapporter om Realme som övervÀger att starta sin egen appbutik. Detta kommer att vara ett alternativ till Google Play Store för Realme-anvÀndare att ladda ner appar och spel pÄ sina enheter.

realme_c1_design5

I relaterade nyheter uppgraderade Realme idag Realme C1-smarttelefonen pÄ grundnivÄ för att erbjuda mer RAM och lagring. Nu finns telefonen ocksÄ i 2 GB + 32 GB och 3 GB + 32 GB varianter i landet. Den förstnÀmnda Àr prissatt till Rs 7,499, medan den senare erbjuds för Rs 8,499.