Framtida versioner av Face ID kan skanna venerna i ditt huvud

Framtida versioner av Face ID kan skanna venerna i ditt huvud
Varför det betyder nÄgot: Medan Apples Face ID pÄ det hela taget Àr ganska sÀkert Àr det fortfarande inte perfekt och det Àr sÀrskilt lÀtt att lura om du har en tvilling eller dubbelgÄngare. Men ett nyligen upptÀckt patent antyder att en framtida implementering kan förbÀttra systemet genom att skanna en persons vener istÀllet för att bara anvÀnda deras ansiktsdrag.

PatentlyApple avslöjade patentet med titeln “venmatchning för svĂ„ra biometriska autentiseringsfall.” Det belyser svĂ„righeten att ansiktsigenkĂ€nningssystem har nĂ€r tvĂ„ ansikten ser vĂ€ldigt lika ut – det sĂ„ kallade ”onda tvillingen” -scenariot. Vi sĂ„g till och med hur Face ID kunde luras av masker nĂ€r systemet först debuterade pĂ„ iPhone X.

Att anvÀnda subepidermal avbildning eller venskanning kan sÀnka Face ID: s falska positiva frekvens genom att anvÀnda venerna i en persons ansikte för att bekrÀfta deras identitet. Patenten tÀcker ocksÄ maskininlÀrning, som kommer att anvÀndas i systemet för att skilja mellan ansikten.

Detta skulle inte vara den första telefonen som anvÀnde vener som ett sÀtt att identifiera anvÀndare. LGs G8 ThinQ frÄn förra Äret anvÀnder en Hand ID-funktion. Det avfyrar en infraröd signal i din handflata och skapar en karta över venerna baserat pÄ hur hemoglobinet i ditt blod absorberar IR-signalen. TyvÀrr fungerar det inte sÄ bra, sÄ hÀr hoppas Apples version Àr bÀttre.

Apple har lĂ€nge varit en föresprĂ„kare för att slĂ€ppa lösenordet till förmĂ„n för biometrisk sĂ€kerhet, och företaget gick nyligen med i FIDO-alliansen. Men exakt nĂ€r vi kanske ser subepidermal avbildning blir en del av Face ID Ă€r oklart – som alla patent finns det ingen garanti att det nĂ„gonsin kommer att bli verklighet. FörvĂ€nta dig inte det i den kommande iPhone 12, men kanske venskanning kommer att vara en del av iPhone 13.