Framtiden för marknadsföring på Snapchat är video [Infographic]

I ett socialt medielandskap som domineras av Facebook och flankeras av Twitter, dök Snapchat ut på scenen 2011 med kritiker som insisterade på att det uteslutande skulle användas av pervs och creeps. Den tillfälliga meddelandemodellen var okänd på den tiden och även de mest innovativa entreprenörerna kunde inte ha förutsett den marknadsföringspåverkan som denna app så småningom skulle ha på världen. Nu skapar varumärken över hela världen berättelser, minnen och snaps för att locka potentiella kunder med den här lilla gula appen.

Med den ökade populariteten och användarvänligheten har marknadsförare börjat fråga: vad är det bästa sättet att använda Snapchat? Som tur är, Snaplytics, ett SaaS-företag som erbjuder Snapchat-marknadsföringsinsikter, har skapat den mest omfattande rapporten om Snapchat-data som världen någonsin har sett, och marknadsförare dreglar av uppenbara skäl.

“Snapchat √§r unikt eftersom det g√∂r det m√∂jligt f√∂r f√∂retag att komma i kontakt med m√§nniskor just nu och erbjuda en annan varum√§rkesupplevelse”, s√§ger Thomas Cilius, grundare och VD, Snaplytics. ‚ÄĚDet √§r det enda sociala n√§tverket d√§r marknadsf√∂rare inte ser en minskning av r√§ckvidden. Med 161M aktiva anv√§ndare dagligen p√• Snapchat l√§r varum√§rken snabbt att det h√§r √§r det b√§sta s√§ttet eftersom det g√∂r det m√∂jligt f√∂r dem att engagera sina varum√§rkesambassad√∂rer och leverera inneh√•ll som verkligen resonerar med m√§nniskor i realtid. ‚ÄĚ

Rapporten innehöll ett antal intressanta avhämtningar för marknadsförare, inklusive det faktum att de flesta varumärken publicerar två gånger om dagen, och slutförandegraden (antalet personer som tittar på hela historien) har fortsatt att klättra de senaste åren. Rapporten indikerade också att Snapchats kraft att väcka potentiella kunder är mycket högre än Twitter och Facebook, vilket gör vikten av innovativa tekniker ännu viktigare.

“Det √§r viktigt f√∂r marknadsf√∂rare att vara kreativa och bygga f√∂ljare snabbt, eftersom v√•r forskning visar att rekommendationer och uppmaningar till Snapchat √§r mycket starkare √§n vad Facebook eller Instagram √•stadkommer”, s√§ger Cilius.

Den kanske mest intressanta statistiken i rapporten √§r dock att 61 procent av inneh√•llet som publiceras av varum√§rken p√• Snapchat √§r videor, en √∂kning med 5 procent fr√•n f√∂rsta kvartalet 2016. √Ąven om denna trend √§r i linje med marknadsf√∂ringstrender runt om i v√§rlden , hur snabbt varum√§rken anv√§nder video som sitt fr√§msta s√§tt att n√• ut till kunder √§r en viktig indikator p√• framtiden f√∂r marknadsf√∂ring p√• den popul√§ra appen och d√§refter.

Om du är intresserad av att lära dig mer om Snapchats marknadsföringsimplikationer, ta en titt på den här praktiska infografiken, sammanställd av Snaplytics.

Foto: Flickr / Maurizio Pesce