Fuchsia OS-detaljer avslöjade pÄ Google I / O 2019 tyder pÄ att det trots allt kan ersÀtta Android

Fuchsia OS-detaljer avslöjade pÄ Google I / O 2019 tyder pÄ att det trots allt kan ersÀtta Android

“Tidigare förvĂ€ntades Googles mystiska projekt med Fuchsia OS ta över Android och Chrome OS och slĂ„ samman de tvĂ„ till en enhetlig plattform”

Google har Àntligen avslöjat nÄgra detaljer om sitt mystiska Fuchsia OS vid den nyligen avslutade utvecklarkonferensen för Google I / O 2019. Hiroshi Lockheimer, vice ordförande för Android och Chrome pÄ Google, har angett specifika detaljer om den efterlÀngtade programvaran frÄn Google och avslöjar att det kanske inte Àr allt-i-ett-operativsystemet som helt skulle ersÀtta bÄde Android och Chrome OS och kombinera det bÀsta av tvÄ vÀrldar till en, synkroniserad, mÄngsidig plattform som sÄ smÄningom skulle driva alla enheter under Googles ekosystem.

Men frĂ„n Lockheimers uttalande verkar det som om Fuchsia kanske inte ens Ă€r inriktat pĂ„ att vara ett kundorienterat operativsystem och istĂ€llet anvĂ€nds som en plattform för new age-produkter, som smarta prylar under paraplyet Things of Things. Enligt honom, “Fuchsia handlar om att bara driva den senaste tekniken nĂ€r det gĂ€ller operativsystem och saker som vi lĂ€r oss av Fuchsia som vi kan införliva i andra produkter. Det Ă€r inte bara telefoner och datorer. I vĂ€rlden av [the Internet of Things], det finns ett ökande antal enheter som krĂ€ver operativsystem och nya driftstider och sĂ„ vidare. Jag tror att det finns mycket utrymme för flera operativsystem med olika styrkor och specialiseringar. Fuchsia Ă€r en av dessa saker.“

Fuchsia OS-logotyp - presenterad

Detta hÀller kallt vatten pÄ rykten och spekulationer som föreslog att Google kanske ersÀtter sin befintliga programvara med ett enda operativsystem som kan driva enheter av alla former och slag. Fuchsia kan dock fortfarande ha stor inflytande i det större systemet, med Google som lÀgger mer tonvikt pÄ smarta hem och anslutna produkter. Vid Ärets I / O-utvecklarkonferens omfattade Googles hÄrdvarulanseringar de nya Nest Hub-produkterna, som ses som grundstenarna för det framtida IoT-ekosystemet som Google planerar att lansera och konkurrera med som Amazon.

Det ÄterstÄr att se om det finns fler planer som Google skulle ha med Fuchsia och om det sÄ smÄningom gör det till en konsumentfokuserad enhet nÄgon gÄng i framtiden.