Fujifilm X-T30 spegelfri kamera lanserades i Indien, prissatt till 74999 Rs

Fujifilm X-T30 - in text

“Fujifilm X-T30 Ă€r en miniversion av Fuji X-T3 och drivs av en 26MP APS-C X-Trans 4 CMOS-sensor och X-Processor 4-bildprocessorn.”

Fujifilm X-T30 presenterades globalt för ungefÀr en mÄnad sedan och har nu kommit till Indien. Fujifilms senaste kompakta spegelfria kamera packar i mycket av godheten hos sina dyrare bröder, men ger godisarna i en mer prisvÀrd, vanlig förpackning. Som med sÄ mÄnga av sina kameror, har Fujifilm X-T30 en hel massa funktioner som sippras ner frÄn de dyrare kamerorna högre upp i portföljen och Àr i sjÀlva verket en miniversion av den vördnadsfulla Fujifilm X-T3, som Àr en av de bÀsta spegelfria kamerorna i Indien.

Fujifilm X-T30 drivs av den betrodda X-Trans CMOS 4 APS-C-bildsensorn och ger 26,1 miljoner effektiva pixlar. Detta kombineras med Fujifilms egen X-Processor 4-bildprocessor, som bland annat möjliggör kontinuerlig fotografering med upp till 30 bilder per sekund med den elektroniska slutaren (20 bilder per sekund utan sensorskörd pÄ 1,25 gÄnger) och 4K 30 bilder per sekund i kombination med nÄgon av Fujifilms ikoniska film simuleringslÀgen. Native ISO gÄr upp till ISO 12800, med utökat intervall hela vÀgen upp till ISO 51200.

Fujifilm X-T30 - i text

NĂ€r det gĂ€ller filminspelning kan Fujifilm X-T30 skjuta upp till DCI 4K (eller “full” 4K) vid 30 fps, eller full HD med upp till 120 fps. Intressanta proffs kommer dock att notera att undersamplingen i kameran Ă€r begrĂ€nsad till 8-bitars, 4: 2: 0 i X-T30, och videoinspelning Ă€r begrĂ€nsad till 200 Mbps bandbredd. Även om dessa fortfarande Ă€r tillrĂ€ckligt bra för den genomsnittliga konsumenten, kommer yrkesverksamma att notera skillnaden mellan X-T30 och andra, mer video-dedikerade spegelfria kameror som finns pĂ„ marknaden. Autofokuspunkterna i helskĂ€rm med förbĂ€ttrat ansikts- och ögonspĂ„rning möjliggör ocksĂ„ bĂ€ttre fokus under rörelse och nĂ€r du fotograferar i svĂ„rare ljusförhĂ„llanden (X-T30 kan ocksĂ„ se vid -3,0 EV).

Fujifilm X-T30 - presenterad

Fujifilm X-T30 fĂ„r ocksĂ„ en 0,39-tums OLED-sökare och en 3-tums LCD-skĂ€rm som ger nĂ€stan 100 procent skĂ€rmtĂ€ckning och Ă€r ocksĂ„ beröringsaktiverad. För att sĂ€kerstĂ€lla att dimensionerna förblir kompakta har Fujifilm gjort av med de retro-utseende men funktionella ISO-lĂ„s- och slutartidslĂ„sknapparna, samt D-pad och den dedikerade ljudporten som fanns pĂ„ Fujifilm X-T20 . IstĂ€llet fĂ„r du nu joysticken, som Fujifilm kallar “fokusreglaget”, samt en USB-C-port som kan anvĂ€ndas för laddning, anslutning till bĂ€rbar dator och ljud (eventuellt med en dongel för tillfĂ€llet).

Alla dessa faktorer kombinerar för att ge Fujifilm X-T30 den snygga kant som Fujifilm X-E3 har haft pÄ marknaden. Med kompakta dimensioner och prestanda som matchar Fujifilms flaggskepp har X-T30 potential att matcha framgÄngen för sin föregÄngare. Kameran finns nu i tvÄ kit och Àr prissatt till Rs 74,999 (endast kropp), Rs 94,999 (med 18-55 mm lins) och Rs 99,999 (med 18-135 mm lins).